Björn Ulvaeus från Pop House fanns på plats för att berätta om sina, och Djurgårdens, framtidsplaner. Foto: Michael Toll

Abba-Björn gör ny satsning på Djurgården

Under fredagsmorgonen presenterades en miljardsatsning som ska stärka Djurgården som ”Skandinaviens främsta besöksmål”.

  • Publicerad 07:32, 27 okt 2017

45 aktörer på Djurgården har under ett år arbetat för ett samlat Djurgården. Idag går startskottet.

Tidigt på fredagen samlades en rad tunga Djurgårdsaktörer för att presentera kommande satsningar och investeringar som ska utveckla Djurgården. Bland annat avslöjades att det de närmaste fem åren kommer att investeras närmare 2 miljarder kronor på Djurgården.

Hotellköp på Djurgården grundar för nytt Musikens hus

På plats fanns bland annat Björn Ulvaeus från Pop House, Christer Fogelmarck, vd på Parks and Resorts, Vasamuseets Leif Grundberg, Sara Herrlin på Sthlm Music, Tin-Tin Jersild på Rosendal, Sanne Houby-Nielsen på Nordiska museet och Mårten Castenfors från Liljevalchs.

– Lågt räknat kommer Djurgården ta emot 20 miljoner besökare om tio år. Vårt löfte är att vi investerar i Stockholm och Stockholms attraktionskraft, säger Camilla Zedendahl, vd Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Björn Ulveus är en av dem som är med och drar stora besöksantal till den kungliga ön. Han avslöjar nu att det blir en expansionen av Pop House i och med köpet av fastigheten mellan Abba-museet och Gröna Lund. Här finns planer på att bygga en virtual reality - utställningshall i lokalen. Ett projekt som just nu går under namnet "Virtual ABBA" och väntas ha premiär våren 2019.

Björn Ulveus är entusiastisk över planerna och stolt över Djurgården.

– Jag är jätteglad över att vara en del av Djurgården. Jag åkte förbi Hyde Park häromveckan och tänkte, "vad har den här parken i jämförelse med Djurgården... ingenting!" , säger han.

Grönan satsar stort på skräck i halloween

Ny belysning för trevligare bemötande

En del av satsningen är att alla aktörer på Djurgården nu har samlats under en och samma logga, "Royal Djurgården" som skrivs i regnbågens alla färger. Det här illusteras bland annat med att Djurgårdsvägen sedan i morse har fått ny belysning.

SE FILM HÄR

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.