Sallad days in the sink. Livsmedelsinspektionen var inte impade över pophotellets mathantering. Foto: Stockholm stad/Åke E:son Lindman/Abba the Museum

Abba-Björns hotell prickat vid inspektion

Dålig värmehållning och mat i diskhon. Björn Ulvaeus hotell på Djurgården råkade illa ut när livsmedelsinspektionen hälsade på. "Det var extrapersonal utan koll", säger hotellchefen.

  • Publicerad 18:51, 23 aug 2017

När stadens livsmedelsinspektör hälsade på hotellet tidigare i månaden så fann han att diskhon var fylld med grönsallad. Personalen på plats sa att diskon inte bara används för salladssköljning, utan även för disk och handtvätt.

Det blev en skarp röd bock i protokollet för det, då risk för kontaminering föreligger. Andra röda bockar delades ut för:

✓ Fel temperatur på frukostbuffén. Korv, bacon och äggröra hade för låg temp och då finns risk för farliga gifter och sjukdomsframkallande mikroorganismer.

✓ Fel temperatur på biffar som gjorts dagen innan. En hälsorisk.

✓ Gick inte att visa var kött köpts från. Spårbarhet är ett krav.

Det handlar alltså om Pop House, ett hotell och en krog som hänger ihop med turistsuccén Abba-museet på Djurgården. Allting ägs av Pop House Sweden, den gamle Abba-stjärnan Björn Ulvaeus företag.

Rockklubben som fenomen har checkat in på hotell

– Det har varit sommartider med extraanställda. Och inspektören prickade in en dag då det bara var extrapersonal utan koll på plats i köket. Vår köksmästare har rutiner på allt det här, förklarar hotellchefen Mattias Axengard.

Han lovar att snedstegen var ytterst tillfälliga och att allt nu är på banan igen. Med råge.

– Värmeplattan för frukostbuffén höll inte måttet och är nu utbytt mot en ny. Vi är extremt duktiga med sådant här, vi gör extra mycket, mycket mer än alla andra restauranger.

Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L vill stoppa arbetet på Norr Mälarstrand

Nyheter Hård kritik efter trädfällningarna: "Uselt" Liberalerna menar att arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk strider mot detaljplanen och kräver nu att arbetet stoppas. Även Naturskyddsföreningen har anmält jobbet till länsstyrelsen. Men...onsdag 20/6 19:00

Norrtulls SK får fint integrationspris

Nyheter Belönas med Nelson Mandela-priset Fadderfamiljer, skänkta träningskläder och innebandy för nyanlända och etablerade mammor. Nu belönas Norrtulls SK av staden för sitt integrationsarbeteonsdag 20/6 15:24