Äckelchock: Offentlig toa nedkletad med bajs

Den offentliga toaletten i nedre Observatorielunden har råkat ut för ett udda sabotage: någon eller några har kletat ner den med avföring. Den har sanerats sju gånger sedan i julas men sabotaget upprepas.

  • Publicerad 11:25, 16 jan 2020

"Åh herre gud vad äckligt, vem gör såhär?" utbrister en man spontant efter att ha gått närmare den offentliga toaletten i Observatorielunden för att försäkra sig om han verkligen har sett rätt. Dörren till toaletten och dess informationsskyltar om felanmälan är nedkletade med bajs.

Enligt uppgifter till StockholmDirekt från boende i området som ofta passerar Observatorielunden har det sett ut såhär sedan i julas. Jcdecaux, som ansvarar för toaletten, skriver i ett mejl till StockholmDirekt att de har sanerat den sju gånger sedan i slutet av december.

Därför är dammen i Obsan torrlagd

"Tyvärr är det en person som gör detta systematiskt och frekvent. Vi har sedan i julas sanerat toaletten 7 gånger trots att den är stängd med extrainsatt sanering och vi har dessutom daglig tillsyn av toaletten. Fekalier som smetas ut på det här sättet kräver en spolbil varje gång".

Dagtid har Jcdecaux sin egen underhållningspersonal på plats, nattetid samarbetar de med Securitas.

"Vi hade spolbilen där häromdagen och nu har någon varit där och 'kletat' igen. Riktigt otrevligt, men samtidigt så är det uppenbart att personen som gör så här inte är frisk", skriver Malin Otterström, PR- och kommunikationschef på Jcdecaux i ett mejl till StockholmDirekt.

Toaletten i Observatorielunden har tidigare varit utsatt för sabotage, i somras var det någon som spolade ner kläder i den.

Skadegörelse. Någon kletar systematiskt ner toaletten i Obsan med avföring. Foto: Mimmi Epstein