FEST. Adam Tensta kommer till Tensta centrum nästa lördag, för att fira centrumets femtioårsdag. Foto: Michael Folmer

Adam Tensta kommer till Tensta centrum

Hela nästa vecka firar Tensta centrum femtio år, och en av höjdpunkterna blir en spelning med Adam Tensta på lördagen.

  • Publicerad 11:52, 7 nov 2019

Tensta centrum fyller femtio år nästa vecka; något som kommer att firas med fest i flera dagar i sträck. Onsdag den 13 november börjar firandet, och det sträcker sig hela vägen fram till den 16 november.

"Vi vill bjuda DIG, hela Tensta, hela Stockholm och världen att fira med oss", skriver de på Facebook.

Under veckan ordnas bland annat visningar av konst, film och foto, lekar för barn, modevisning och folkdans från världens alla hörn.

Dessutom kommer Tensta Run att organisera ett femkilometerslopp på lördagen. Efter loppet bjuder de in till fest i Tensta centrum på temat "peace love and understanding"; med bland annat karaoke och luftgitarrtävling. Den som kommer till festen i bästa hippieutstyrseln vinner ett pris.

En annan av höjdpunkterna under lördagen blir ett framträdande med artisten Adam Tensta, som står scenen klockan kvart över fyra.

– Det var oväntat att han tackade ja, och jättejätteroligt. Han är en legendar, och verkligen känd här i orten. Alla som jag har berättat det här för blir jätteglada, så det blir verkligen fest. Det säger Isabel Enberg på Fastpartner.

Förutom Adam Tensta kliver också bandet Hampus & sons upp på scen och spelar sextiotalsmusik. Konferencier under lördagen är operasångaren Charlotta Huldt.

– Jag vill verkligen bjuda in folk som bodde i Tensta på sextio- och sjuttiotalet att komma och fira med oss, och dela minnen i vår mingelhörna. Så får vi verkligen en tillbakablick, avslutar Isabel Enberg.

Stockholm Direkt