Återsken. Bilden är från en tidigare konsert. Foto: Eija Salminen

Adlad popkung i fokus – för Återsken

Sir Elton Johns låtskatt. Nästa kista för Enköpings största showgrupp, Återsken, att öppna.

  • Publicerad 10:45, 7 feb 2018

Förra våren gjorde showgruppen Återsken en bejublad jubileumskonsert i Bahcohallen. Då stod Sveriges största musikexport genom tiderna i fokus – ABBA. Det blev den största showen gruppen hittills gjort under sin 20-åriga livstid.

Nu är Återsken tillbaka. Mellan den 20 och 21 april kommer Återsken att uppträda tre gånger. Den här gången har de grävt i en brittisk adlad popgurus låtskatt. Sir Elton John.

– Han är ju både välkänd och väletablerad som artist. Han har skrivit en massa filmlåtar, och vi kommer att framföra låtar från hela hans karriär. Från 60-talet och fram till våra dagar, säger Marcus Dannvik, körledare för Återsken.

Bahcohallen, där showgruppen höll sina Abba-konserter, är i år bytt mot Joar Blås stora scen.

– Det är skillnad. I Bahcohallen är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna för hur stor scenen kan vara. Joar Blå är mindre, även bakom scenen. Men det kommer att vara samma energi som det brukar vara, och en hel del klädbyten. Minst fyra stycken, avslöjar Dannvik.

Låtar blandas friskt

Enligt Dannvik kommer det att blandas friskt av låtar ur Elton Johns reporteoar.

– Klassikerna kommer naturligtvis att vara med. Men det kommer även finnas låtar för Elton-kännarna. Han har en del mindre kända låtar också. Bland andra har han skrivit en hel del låtar med Gary Osbourne som är lite mer melodisk rock än pop. Så det kommer att bli blandat, säger Marcus Dannvik.

Biljetterna till föreställningarna i april släpps i helgen.

Återsken

Vad? Show med Återsken

När? Tre föreställningar 20-21 april

Var? Joar Blå

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stjärntränaren säljer sin hästgård i Enköping

Nyheter Nu säljer stjärntränaren och den förre förbundskaptenen i hästhoppning, Sylve Söderstrand, sin gård i Rekasta utanför Enköping.tisdag 22/5 11:26