Naturälskare. Adolfo Allendes från Skarpnäck satsar på att bli en av 20 som väljs ut till vinteräventyret Fjällräven Polar. Foto: Privat bild

Adolfos röstningskampanj för en plats i fjälläventyret

Kärleken till den svenska naturen tog Adolfo Allendes från Chile till Skarpnäck. Nu vill han uppleva naturen ännu längre norrut och hårdsatsar för att få en av platserna till Fjällräven Polar, ett 30 mil långt vinteräventyr med målgång i Jukkasjärvi i april.

  • Publicerad 09:06, 4 dec 2017

Först och främst, hur kommer det sig att du flyttade från Chile till Skarpnäck?

– I Chile undervisade jag i turism på universitetet samtidigt som jag jobbade i resebranschen, men jag kände att jag behövde uppleva fler av världens länder för att kunna fortsätta som lärare, få praktisk erfarenhet. Jag sparade en massa pengar och sålde allt jag hade och så reste jag iväg. Att jag hamnade i Sverige beror på att jag var här för 17 år sedan och älskade det! Naturen, människorna. Nu har jag bott i Skarpnäck i snart ett år.

Varför vill du göra det här äventyret?

– Jag har jobbat hårt för att få jobb i resebranschen i Sverige men eftersom jag inte har erfarenhet härifrån är det svårt. Äventyret skulle göra att jag utvecklas både i mitt jobb och som person. Jag har dykt och klättrat mycket, men aldrig gjort något sånt här fjälläventyr. Att få åka hundspann är en riktig barndomsdröm.

20 personer från hela världen ska väljas ut till äventyret, hälften av dem genom en röstningstävling. Hur gör du för att ragga röster?

– Jag har satsat hårt för att nå ut i sociala medier och få folk att rösta. Nu har flera medier i Chile skrivit om mig, de tycker att det är häftigt att en chilenare kan väljas ut till tävlingen för första gången sedan starten för några år sedan. Jag har fått en massa support från människor jag inte ens känner.

Hur tränar du inför det här äventyret?

– Jag jobbar deltid på Foodora här i Stockholm och cyklar fem timmar per dag. Det ger mig starka ben och bra kondition.

Fjällräven Polar

Ett 300 kilometer långt vinteräventyr med hundspann från Signaldalen i Norge till Jukkasjärvi. Deltgarna kommer från hela världen, hälften av dem väljs genom omröstning, hälften handplockas. Sökande behöver inte vara proffsäventyrare men i hyfsat gott skick för att klara av den fem dagar långa färden. Omröstningen avgörs den 14 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

Krönika ✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00