Varnas. Att advokaten åkte fast på Ekerövägen har nu lett till en varning. Foto: Most­photos

Advokat varnas efter bilfärd på Ekerö

En advokat i Stockholm får en varning av Advokatsamfundet – efter att han kört bil på Ekerö utan körkort.

  • Publicerad 01:15, 8 nov 2019

Den manlige advokaten, som är bosatt i västra Stockholm, dömdes i februari i år för grov olovlig körning. Han hade några veckor tidigare stoppats av polis när han körde bil på Ekerö. Körkortet hade då varit återkallat sedan 2014. Brottet bedömdes som grovt då han tidigare dömts för samma brott.

Mannen erkände och straffet blev dagsböter, men yrkesmässigt blir konsekvenserna desto större. Efter domen i Solna tingsrätt inledde Advokatsamfundet ett disciplinärende mot advokaten och begärde in ett yttrande.

Men han hörde aldrig av sig. Disciplinnämnden slår nu ner på att advokaten vägrat att yttra sig. Nämnden menar att han allvarligt har åsidosatt sin plikt som advokat och tilldelar honom en varning med 10 000 kronor i straffavgift.

Mannen får även en varning för att inte ha hört av sig till Disciplinnämnden i ett annat disciplinärende.

Advokaten förekommer i flera avsnitt i belastningsregistret, i huvudsak för flera fall av grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Ny upphandling av entreprenör

Nyheter Flertalet av intressenterna uppfyllde inte kvalificeringskraven. Nu måste upphandlingen för förbifartens huvudentreprenör tas om. – Alltid tråkigt att tvingas avbryta, säger Ove Strömberg,...torsdag 21/11 17:00

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt