Upprörd. Karin Nordvaller har ägnat mycket tid åt att arrangera Konstrundan i Danderyd. När någon klipper ned affischerna som hon betalt för att få tillstånd för brinner det till: – Det är nog en vit medelålders grinig gubbe som gjort detta, spekulerar hon. Foto: Uffe Lindeborg

Affischer om konstrunda i Danderyd klipptes ned

Marknadsföringen för evenemanget ”Danderyds Konstrunda” åkte på ett bakslag när någon plötsligt började klippa ned affischerna som satt uppe i Danderyd.

  • Publicerad 10:38, 26 aug 2015

Danderydsborna skulle påminnas om evenemanget och möjligheten att beskåda lokala konstnärers verk den 5-6 september. Affischering har arrangören ansökt om och fått tillstånd att göra. Men någon har reagerat negativt och klippt ned reklamen.

– Jag blir arg, det handlar både om pengar och respekt för andra människor. Vi arrangerar ett litet, trevligt evenemang som dessutom är gratis så tar sig någon rätten att agera ordningspolis. Vi har tillstånd att sätta upp dem från både polisen och Danderyds kommun, säger Karin Nordvaller som är ansvarig för evenemanget.

”Vit grinig gubbe”

Tilltaget med att klippa ned affischerna om Danderyds Konstrunda har engagerat flera inom Danderyds kommun. Sättet att plocka ned dem på spär på spekulationerna om vem som har gjort detta:

– Det är inga ungdomar som ligger bakom detta utan snarare en vit, medelålders, grinig gubbe. Det krävs en sekatör eller tång för att lyckas klippa igenom buntbanden för att ta ned affischerna, menar Karin Nordvaller.

– Det är inte gratis att trycka upp affischer och informationen har inte gått ut som tänkt. Nu måste vi trycka upp nya, men vi ger oss inte. Vi kör med duracellteknik och kämpar på, säger hon.

Arrangörerna har polisanmält händelsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Mäklarnas ilska: "Kommunen tar ner våra skyltar"

Nyheter "Vissa gånger har de tagits ner efter bara någon timme" Mäklarna i Täby menar att deras skyltar i flera år tagits ner av kommunen, nu vill de se en ändring. Men problemet är något som kommunen inte känner till.måndag 19/11 16:51

Funkisfestival i Vallentuna i helgen

Nyheter Tio artister gör upp om finalplats På lördag är det Funkisfestival på Nova. Tio bidrag ska tävla om att få representera Vallentuna i semifinalen nästa vår.måndag 19/11 12:11