Afrikas rika djurliv besöker Kungsängens konsthall

Nu kan du skåda nytagna foton från Afrikas djurrika savanner. Denna lördag invigs Brutus Östlings fotoutställning Möten på Savannen i Kungsängen. – Folk känner mig som fågelfotograf, men det här blir lite nytt.

  • Publicerad 10:00, 9 nov 2017

Lördagen den 11 november hålls vernissage för Brutus Östlings utställning i Kulturhusets konsthall. Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, inviger det hela klockan 13.00, och sedan berättar Brutus Östling själv om sina fotografier.

Några foton är från endast två veckor sedan, från när Brutus Östling var i Simbabwe. Han vandrade omkring bland lejon och elefanter, och fick även specialtillstånd för att fota på natten.

– Det var lite kusligt till en början. Jag undrade var lejonen var någonstans. Men sedan fick jag fullt upp med att plåta, säger Brutus Östling.

Följer Afrikas vildhundar

Brutus Östling har skrivit elva böcker, varav tio av dem handlar om fåglar. Men den senaste, Vildhundens flykt, är den som utställningen utgår mycket ifrån.

– Afrikansk vildhund är den mest hotade arten, trots att de är den mest framgångsrika jägaren. Jag har följt dem i några veckor, säger Brutus Östling.

Men utställningen inkluderar också andra djur, framför allt stora däggdjur från savannen.

Brutus Östling visste att han ville bli fotograf redan som 14-åring. För 20 år sedan jobbade han som undervattensfotograf, sedan blev det fåglar och nu andra djur. Han håller även sammanlagt 41 föreläsningar i höst, runt om i Sverige.

Den 30 november ska han föreläsa i Kulturhuset i Kungsängen. Utställningen pågår fram till den 10 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet