Ny kroggata? Designens hus rivs just nu till förmån för 130 bostäder. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Ägarbyte vid Telefonplan ska ge mer krogliv

Medan Designens hus jämnas med marken smids nya planer för platsen. Färska fastighetsägaren vill satsa på mat och dryck för ett “bubblande” liv vid Telefonplan.

  • Publicerad 19:54, 9 jan 2019

Samtidigt som rivningen av 70-talsbyggnaden "svarta huset", även känd som Designens hus, fortsätter har nybyggnadsprojektet bytt ägare. Det är är Einar Mattsson som köpt fastigheten och som därmed får rätt att bygga cirka 130 bostadsrätter på platsen.

Nu rivs Designens hus vid Telefonplan

I bottenplan ska det ligga lokaler och chanserna ser goda ut för den som hoppas på fler ställen att gå ut och äta på vid Telefonplan.

Mer uteliv pågång

Einar Mattson lyfter själva fram att de vill se ett större utbud av mat och dryck nära bostäderna.

– Telefonplan är ett intressant område att åka till även som besökare. Redan nu finns bland annat Landet och en trevlig miljö och det vill vi bygga vidare på, säger mark- och projektförvärvschef Britta Blaxhult.

Ni beskriver själva Telefonplan som “ett bubblande område”, vilka möjligheter ser ni att utveckla det lokala kvällslivet här?

– Det är verkligen det vi tittar på. Vår mål är att utveckla stadsmässigheten här och vi tittar nu på vilken service som finns och vad som efterfrågas, säger Britta Blaxhult.

Rivningen av Designens hus ska vara klar i mars men först vid årsskiftet 2019/2020 beräknas bygget starta.