Ägarna söker ny verksamhet

Sedan Coop Forum flyttade ut från sin lokal i Brunna står tusentals kvadratmeter tomma. Men gatuköket, pizzerian, de persiska mattorna och Lasses fisk stannar kvar.

  • Publicerad 12:00, 23 nov 2017

Coop Forum har flyttat ut ifrån sin lokal i Brunna och precis öppnat nya Stora Coop ett par kilometer därifrån.

År 2014 köpte Genova property group fastigheten som Coop just lämnat, och bolaget jobbar nu på att hitta en ny verksamhet att hyra ut den stora lokalen till.

– Det är en stor utmaning får man väl säga. Konkurrensen är hård, säger Henrik Sandström, fastighetschef på Genova.

Fastighetsbolaget diskuterar med Upplands-Bro kommun kring utvecklingen av hela området, men planerna är inte i mål ännu.

– Det är för tidigt att svara på om lokalen kommer att vara kvar eller inte, säger Henrik Sandström.

Gav dålig information

Men inom den närmsta framtiden kommer den alltså inte att rivas och Genova jobbar för att få dit en ny hyresgäst så snabbt som möjligt.

Men det är inte bara Coop Forum som har lämnat lokalen. Flera har bommat igen, och kvar är endast Pizzeria Brunnas Pärla och det tillhörande gatuköket, Pazirik Madiapart Orientmattor och Br Axelssons Fisk (Lasses Fisk). Byggmax ligger också där förstås, men i andra änden.

– Det är väldigt tråkigt att Coop har flyttat och att hyresvärden inte har planerat för vad som ska hända efteråt, säger Isa, som är anställd i gatuköket.

Han nämner även att Genova gav dålig information om att Coop Forum faktiskt skulle flytta.

– Det är därför alla andra har flyttat ut, för vi fick ingen information. Det är jättetråkigt. Men än så länge blir vi kvar. Det är kul med en granne i alla fall, säger Isa.

Han syftar på Lars Ribbefjord som flyttat in sin fiskförsäljning alldeles intill. Lars kommer också att vara kvar. Han står på ett rivningskontrakt som skrivs på för tre månader i taget.

– Vi kommer att sätta upp skyltar nu vid vägen och fortsätta kämpa på där uppe så får vi se. Huset kommer att vara i gång i alla fall, säger han.

Många minns tillbaka

Lars Ribbefjord tycker att det är tråkigt att Coop Forum har flyttat.

– Det är en hel epok som går i graven, säger han.

På Facebook är det fler som är nostalgiska över flytten. Kunder och före detta anställda uttrycker vemod över att ha handlat där för sista gången och minns tillbaka till när Epa höll till i lokalen från 1972, och sedan B&W. De minns restaurangen, bollhavet och trollet som stod utanför.

– Det blir konstigt nu med nya Coop på ett helt annat ställe. Men Brunna har ändrats mycket på sistone och ser nog helt annorlunda ut om tio år, på gott och ont, skriver Monica Dobo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet