Grönt är skönt. Tredje hålet på Ågesta golfklubb. Foto: Bengt Jonsson

Ågesta golfklubb vill bygga ny träningsstudio

Ågesta golfklubb vill satsa på ungdomar och spelare med funktionsnedsättningar, bland annat med en ny träningsstudio. Initiativet faller Allmänna arvsfonden i smaken som nu bidrar med 1,4 miljoner kronor.

  • Publicerad 17:13, 4 maj 2020

– Vi är förstås väldigt glada över att lyckas få det här stödet. Det känns spännande och får vi positivt besked från Riksidrottsförbundet så är det ännu mer spännande, säger Max Anglert, klubbchef för Ågesta golfklubb.

Klubben har i dag totalt över 2 000 medlemmar varav runt 300 är junior- eller paragolfspelare. Pengarna ska gå till flera satsningar på just dessa grupper.

På listan över planerade åtgärder finns bygget av en övningsgreen, nya lättillgängliga utslagsplatser, samt tillskott i klubbhuset i form av handikapphiss och automatiska dörröppnare. Dessutom planeras en 15 meter bred och sju meter djup träningsstudio nere på ranchen.

"Adderar en säsong"

– Tanken är att det ska finnas portar så att man kan slå ut mot ranchen. Vintertid när det är för kallt kommer man att ha nät inuti som man slår i, säger han och fortsätter:

– Vi adderar en säsong med den här träningsstudion. Det blir också lättare att ha hjälpmedel till både junior- och paragolfspelare, paragolfbil och andra hjälpmedel.

Totalt räknas satsningarna kosta tre miljoner kronor. Utöver Arvsfondens stöd hoppas Ågesta golfklubb kunna få loss ytterligare en halv miljon från Riksidrottsförbundet. Resten bekostar klubben själv.

Målet är att studion ska vara på plats i maj 2021.

– Om det klaffar så är det ambitionen, säger Max Anglert.