Foto: Mostrphotos

Aggressiv knivman på härbärge

En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.

  • Publicerad 10:43, 16 dec 2019

Klockan var 7 på morgonen då en man med kniv i handen hotade både boende och personal.

Han hade kniv i handen, måttade slag mot personer och hotade om misshandel.

Då polis kom till platsen var han aggressiv och pendlande i humöret, men kunde till slut gripas och förses med handfängsel.

Mannen är i 20-årsåldern och skriven i Enköping. Han är också misstänkt för fylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk.

Han fördes till Uppsala, men släpptes senare under dagen.

Senaste veckorna

Stads-Gånsta.

Stöld.

En grävmaskin som stått uppställd i Stads-Gånsta har stulits.Det är en hjullastare, gul och blå, av märket Hyundai. Maskinen, en hjulgrävare, fanns där den 22 november. Den 15/12 (söndag) rapporterades den stulen.

Söndag kl 17.00

E 18 Ekolskrog

Bilolycka. En bilist fick sladd på E18 vid Ekolskrog och hamnade då i mitträcket på söndagens eftermiddag. Bilisten har berättat hur han färdades mot Enköping och blev bländad av ljuset i backspegeln då en omkörande hade hellyset på.

Vid bilistens inbromsning ska bilen ha snurrat runt och träffat mitträcket. Inget brott misstänks i samband med olyckan. Inga personskador uppstod, men det blev kaross-skador på bilen.

Flyktingfoton förevisas på bibliotek och filialer

Nyheter Utställningen ”Jag kom ensam” visas på tre bibliotek i Enköpings kommun samtidigt från den 25 januari till den 16 februari.måndag 20/1 15:34

Föreställning till minne av Förintelsen

Nyheter Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag. Det uppmärksammas med ett kulturevenemang på Enköpings bibliotek.måndag 20/1 13:40