Det kan bli tomt för AIK-klacken på morgondagens åttondelsfinal på Zinken. Foto: Jannie Flodman/Arkivbild

AIK:s klack kan portas från derbyt på Zinken

Hett derby mellan Hammarby och AIK väntar i bandyns slutspel. Men AIK riskerar att få lira utan stöd från klacken.

  • Publicerad 12:45, 17 feb 2020

Bakgrunden är att det blev stökigt förra gången lagen drabbade samman på Zinkensdamm i januari. Hammarby dömdes att betala 10 000 kronor i böter efter den händelsen och nu tvekar polisen till att säkerhetsarrangemanget kring matchen räcker till, rapporterar P4.

Båda lagen ska nu ha möte med polisen under måndagen för att bestämma upplägget.

– Jag tycker att det är fel att man ska låsa bort respektive lags supportrar från en historisk bandyhändelse. Nu vet man ju ungefär vad som krävs för att sköta säkerheten, säger Marco Engborg, ordförande i AIK bandy till P4.

Men för att garantera säkerheten skulle bland annat specialstaket för att separera fansen och många ordningsvakter behöva hyras in enligt Anders Gidrup, ordförande i Hammarby bandy. Och det är helt enkelt för dyrt enligt honom. Till Aftonbladet uppger han att notan skulle landa på runt 160 000 kronor.

– Det blir ju en kostnad som blir i princip orimlig, men det är ju naturligtvis olyckligt. Helst av att skulle man ju vilja se alla supportrar komma, vara glada och heja på sina lag, säger Anders Gidrup, till P4.

På torsdag har AIK hemmaplan, men var den matchen ska spelas är oklart. Även den kan tvingas spelas utan bortaklack, uppger Aftonbladet.