Åkermyntan. Upprustning av centrumet har pågått under de senaste månaderna. Foto: Mikael Andersson

Åkermyntan centrum snart färdigrustat

Under ett halvårs tid har Åkermyntan centrum rustats upp. Parkeringen har förbättrats, nya bänkar har kommit på plats och mer historia har vävts in i centrumet. I början på april ska alla åtgärder vara klara.

  • Publicerad 11:31, 31 mar 2020

Vi har tagit sats lite i Hässelby villastads historia som gammal handelsträdgård.

Framtidsvisioner. Andreas Wik från Artmax som driver Åkermyntan ser fram emot fler små förbättringar i centrumet framöver. Foto: Mikael Andersson

Åkermyntan centrum har fått sig en uppsving under de senaste månaderna. Under hösten gjordes parkeringen om med fler parkeringsplatser, enkelriktad trafik och en ny utfart för att förbättra flödet. Tidigare kunde centrumbesökare uppleva en del trafikstockning vid den enda in- och utfarten vid rusningstid.

Inuti centrumet har det målats om, en ny träpanel och en växtvägg har kommit upp. Nya bänkar och blommor har kommit på plats och även nya fräschare skyltar har satts upp. Centrumet har fått fler växter både inne och ute. Ett nytt inslag är även gamla foton som föreställer Åkermyntan genom flera decennier.

Gamla villastadens historia lyfts

– Vi har tagit sats lite i Hässelby villastads historia som gammal handelsträdgård och hittat inspiration i det. Man kan hitta på vad som helst med vilken fastighet som helst när man rustar upp men det är trevligare att förankra stället i sin historia, säger Andreas Vik, fastighetschef på Artmax AB som äger Åkermyntan centrum.

Orsaken till upprustningen beror på att centrumet hade börjat bli slitet och det var dags för en genomgående uppfräschning.

Ungefär en miljon har investerats i förbättringar det senaste halvåret. Framöver planeras även ny och bättre belysning.

Renoveringarna för den här gången kommer vara klar redan i början på april.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt