Partiledarna Jan Björklund (L) och Jimmie Åkesson (SD) möts i Bromma i en debatt om EU-valet. Foto: Magnus Fröderberg/Pressbild/Jonathan Othen/Pressbild

Åkesson (SD) och Björklund (L) möts i debatt – i Bromma

På fredagen berättade Liberalerna och Sverigedemokraterna att de planerar åka på en gemensam samtalsturné i Sverige. Det första stoppet blir – i Bromma.

  • Publicerad 16:51, 3 maj 2019

Under turnén kommer EU-frågor att debatteras av de båda partiledarna inför det kommande valet den 26 maj, och en av platserna de kommer besöka är Bromma.

– Syftet är att kunna tala till punkt. De här debatterna i tv har sin plats och funktion men här ska vi kunna gå lite djupare, något jag tycker saknas i den politiska debatten, säger Jimmie Åkesson till Dagens Nyheter.

Debatten kommer att äga rum i Alviks kulturhus den 8 maj klockan 15 till 16. Valturnén är ett initiativ från båda partierna, där alla som vill kan komma och lyssna.

– Vi är varandras motpoler, och syftet med den här debatten är att höja valtemperaturen och debattera EU-frågan. Vi står i en strid mellan liberala krafter som vill öka samarbetet, och högernationalister som vill samarbeta mindre, säger Adam Alfredsson, pressekreterare för Liberalerna.

Hur kommer det sig att debatten kommer att hållas just i Bromma?

– Planen är att vi skulle ha ett möte i Stockholmsområdet, och då blev det Bromma, säger Adam Alfredsson.