Foto: Roland Magnusson

Åklagare om mordet i Täby: "Komplicerat fall"

Ingen är ännu misstänkt för mordet i Täby. Åklagare Robert Näppi följer utredningen. "Det här kommer att ta sin tid", säger han.

  • Publicerad 13:09, 10 jan 2019

I helgen dog en 19-årig man från södra Stockholm på en fest i Skarpäng. Polisen arbetar utifrån misstanken att mannen bragts om livet med ett knivliknande föremål och söker fortfarande vittnen till händelsen och vill komma i kontakt med fler festdeltagare.

– Det gäller att klarlägga vilka som fanns i radhuset och kvällens och nattens förlopp. Vilka som kan ha varit närvarande när det här skedde. Det är fortfarande oklart. Så det är av betydelse att höra de som kan veta något, säger åklagare Robert Näppi, som är inkopplad i ärendet.

Ännu har man inte tagit något beslut om tvångsmedel - alltså finns det ingen misstänkt.

Hur har utredningen gått hittills?

– Det är många poliser inblandade i utredningen. Det här kommer ta sin tid kan man säga. Det är ingen enkel utredning med tanke på att det inte finns någon utpekad person.

Varför har du kopplats in i ärendet?

– Därför att det brukar vara så, i vissa fall, när det gäller mord. Även om det inte finns en skäligen misstänkt. Då kan en åklagare kopplas in, om det är ett komplicerat ärende, som kan följa utredningen.

Söker fortfarande vittnen

Ännu pågår en teknisk undersökning av platsen och en kartläggning över alla som kan ha besökt radhusfesten i Skarpäng. Polisen söker fortfarande efter vittnesmål och personer som observerat bilar under natten och morgonen.

Vad kan du säga om händelseförloppet?

– Jag kan säga det som redan har kommit fram. En person har blivit mördad med sannolikt en kniv. Personen har mördats på ett sådant sätt att den personen som har begått där här kan dömas för ett uppsåtligt mord.

Kan du säga något om den tekniska bevisningen?

– De håller på fortfarande med den. De måste göra en väldigt bra teknisk undersökning. Vi vet fortfarande inte hur många personer som har vistats i radhuset.

Kan du bekräfta att det här inte handlar om gängkriminalitet?

– Jag kan varken bekräfta eller förneka. Jag kan inte se någon motivbild ännu.

19-åring misstänks ha mördats på fest i Täby

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19