SÄKERHET. Rättegången har hållits i säkerhetssalen som hör till Stockholms tingsrätt. Foto: Ulrica Andersson

Åklagaren vill ha livstidsdom

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse för den huvudmisstänkte 22-åringen, som åtalats för tre mord. Domen meddelas tidigast på tisdag.

  • Publicerad 10:46, 10 jan 2018

Rättegången efter tre mord i början av förra året avslutades i tisdags.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, visade en större rättspsykiatrisk undersökning att den huvudmisstänkte 22-åringen inte led av en allvarlig, psykisk störning då morden begicks.

Därför kan han dömas till fängelse. Åklagaren Olof Calmvik yrkade under den avslutande delen av slutpläderingen på att påföljden ska bli livstids fängelse.

Totalt åtalades åtta personer för mord. Domen efter rättegången, som pågått under flera veckor i höstas, kommer att meddelas av tingsrätten tidigast 16 januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10