Stöld. Två män stal fordonsbatterier i Örebro och Enköping innan de åkte fast. Foto: Mostphotos

Åkte fast - stal fordonsbattereri i Örebro och Enköping

Tjuvarna stal bilbatteri i Örebro och Enköping. Sedan åkte de fast i Väppeby.

  • Publicerad 09:13, 22 mar 2018

ROMBERGSGATAN
Onsdag 21 mars
Klockan 00.01-07.40
Skadegörelse: När målsäganden kommer ut på morgonen upptäcker denne att någon okänd person kastad röd färg på ytterdörren till målsägandens hus. Färgen har även stänkt på husväggen. En patrull beordras till platsen och det hela betecknas som skadegörelse.

BÅLSTA
Torsdag 22 mars
Klockan 01.18
Falsk urkund: En personbil stoppas för kontroll. Det är en Mercedes Benz. Föraren, en man född 1982, visar upp ett körkort som visar sig vara falskt. Han blir därmed misstänkt för falsk urkund samt olovlig körning.

ENKÖPING
Onsdag 21 mars
Klockan 15.00
Stöld: En anställd på Nybergs Motor ser hur två misstänkta personer lastar fordonsbatterier. När de ser anmälaren lämnar de snabbt platsen, men anmälaren följer efter och ringer samtidigt polisen. Patrullen hinner ikapp fordonet på Riksväg 55 i höjd med Väppeby. I bilen finns en man född 1997 och en man född 1971. I bilen hittas också ett tjugotal fordonsbatterier. Brottet kan kopplas samman med ett inbrott hos ett bilföretag i Örebro där en anmälare ser hur några personer lastar fordonsbatterier. När anmälaren kommer ut lämnar de båda männen platsen, men det signalement som denne ger stämmer bra överens med männen precis som antalet stulna batterier från de båda bilfirmorna. Männen tas in till förhör och är sedan släppta.

BÅLSTA
Onsdag 21 mars
Klockan 07.30
Stöld: När målsäganden kommer för att ta bilen till jobbet på morgonen upptäcker denne att takboxen och hållare till boxen är stulna. Det handlar om en Packline Thule i svart glasfiber.

ÖRSUNDSBRO
Onsdag 21 mars
Stöld: Två personer, en man och en kvinna, kommer in i en second hand-butik. De kommer upp till kassan och pratar med personalen. När de lämnar butiken upptäcker en anställd att en av två insamlingsbössor som man haft i butiken har försvunnit. Bössan innehöll kontanter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19