Trängsel. Det är allt annat än bra flyt i trafiken idag. Foto: Andreas Jennische

Akut vägskada orsakar stora köer i innerstan

Det är kraftiga framkomlighetsproblem i trafiken i Stockholms innerstad på måndagskvällen. Anledningen är en vägskada på Centralbron.

  • Publicerad 18:36, 28 maj 2018

En akut vägskada i form av ett slukhål på Centralbron tidigare i dag orsakar köer i trafiken. Flera busslinjer är påverkade och hållplatser tillfälligt indragna på grund av omlagda körvägar. Bland annat påverkas linje 1, 54, 57 och 65. För mer exakt info hänvisar SL till sökverktyget i sin app.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det kommer att ske arbeten på bron i kväll, i natt och i morgon bitti. Trafikläget med alla vägarbeten är så pass skört att det bara krävs en sån här grej för att det ska bli problem men i takt med att rusningen lägger sig kommer framkomligheten att öka, säger Karolina Pamp på SL:s presstjänst.

Vid lunchtid på måndagen upptäcktes också ett slukhål i Söderledstunneln, som stoppade trafiken mot Nynäshamn.

Framkomlighetsproblemen senaste veckorna är en av sakerna som debatterades i måndagens möte i kommunfullmäktige. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) har fått ta emot hård kritik från de borgerliga partierna för att många gatuarbeten görs samtidigt och orsakar trängsel och kaos.

Han har svarat med att den sena våren gjort att flera byggen kommit igång samtidigt och att stockholmare tenderar att ta bilen i högre grad än vanligt när det blir sommarväder.

– Och vissa saker kan vi inte förutse. Idag hade vi ett slukhål i Söderledstunneln till exempel, sa han i debatten i Stadshuset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20

Anrika fiket Valand kan bli kattkafé

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Ansökan har skickats in Efter att den klassiska 50-talsinteriören rivits ut från anrika kaféet Valand i Vasastan kan vi nu avslöja att ett kattkafé ansökt om att få öppna i lokalen.fredag 19/10 16:13