Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Akuten överfull på Huddinge sjukhus

Infektionstider och bristen på vårdplatser har fått akuten på Karolinska sjukhuset i Huddinge att svämma över. ”De ligger på britsar i korridorerna”, rapporterar SVT Stockholm.

  • Publicerad 09:33, 7 mar 2018

– De ligger på britsar i korridoren, de ligger på sängar i rummen, det kommer ambulanser hela tiden. Det är fullt upp, personalen har det jättejobbigt, säger Mira Nyberg, huvudskyddsombud på Karolinska sjukhuset i Huddinge, till SVT Stockholm

När Mira Nyberg var på sjukhuset under tisdagen hade patienter legat på akuten sedan måndagen och kunde inte flyttas eftersom det var brist på vårdplatser.

Hon berättar för SVT att hon är rädd för att en värre arbetsmiljö riskerar att gå ut över patienterna. 

På grund av situationen flyttas patienter från akuten i Huddinge till akuten i Solna. Dessutom kan planerade operationer komma att ställas in för att prioritera dem som är i störst behov av vård.

Dag Larsson (S), oppositionslandstingsråd, är mycket kritisk.

– Det är fullständigt upp och ner att Sveriges rikaste landsting har en permanent krissituation på akutmottagningarna. De styrande Moderaterna har trots det allvarliga läget inte omprövat sin politik. Nu tvingas akutsjukhusen till besparingar samtidigt som personalen förväntas springa snabbare och jobba fortare, det är ohållbart, hälsar han i en skriftlig kommentar.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.