De fyra personer med koppling till Al-Azhar-stiftelsen som fällts för grov ekonomisk brottslighet har överklagat till Högsta domstolen. Foto: Evelina Hertz/Mostphotos

Al-Azharfallet överklagas till Högsta domstolen

Det var i oktober i år som fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen fälldes i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har samtliga valt att överklaga domen till Högsta domstolen.

  • Publicerad 11:34, 20 nov 2019

Den 17 oktober i år kom Svea hovrätts dom mot fyra personer med koppling till Al-Azhar-stiftelsen, som bland annat driver Al-Azharskolan i Vällingby.

I stort slog hovrätten fast tingsrätten dom. Den tidigare ordföranden dömdes bland annat till fängelse i fyra år och sex månader för grov trolöshet mot huvudman.

De tre andra fälldes för grovt bokföringsbrott, men påföljden lindrades från fängelsestraff i ungefär två år, till 10 månader.

Idag föll hovrättens dom i Al-Azharhärvan

Överklagar igen

Alla fyra personer har nekat till brott, och väljer nu att överklaga domen till Högsta domstolen, med hopp om att frias eller få mildare straff.

Överklagan lämnades in 18 november. Beslut om huruvida Högsta domstolen ska pröva fallet väntas inom en månad.

Fyra döms till fängelse i Al-Azharhärvan

Västerortsbor gör upp om titeln Sveriges mästerkock

Nyheter Uttagna till topp 12 i populärt tv-program Av tolv finalister i tv-programmet Sveriges mästerkock är inte mindre än tre stycken västerortsbor. Vi träffade två av dem och pratade om den gemensamma passionen: mat.onsdag 22/1 11:50

Känd kriminell gripen för sprängdådet på Östermalm

Nyheter 35-åring misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse En person har gripits för detonationen vid en fastighet på Gyllenstiernsgatan på Östermalm förra veckan. Enligt polisen är den misstänkte en 35-årig känd kriminell som nu misstänks för grov...onsdag 22/1 11:26