De fyra personer med koppling till Al-Azhar-stiftelsen som fällts för grov ekonomisk brottslighet har överklagat till Högsta domstolen. Foto: Evelina Hertz/Mostphotos

Al-Azharfallet överklagas till Högsta domstolen

Det var i oktober i år som fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen fälldes i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har samtliga valt att överklaga domen till Högsta domstolen.

  • Publicerad 11:34, 20 nov 2019

Den 17 oktober i år kom Svea hovrätts dom mot fyra personer med koppling till Al-Azhar-stiftelsen, som bland annat driver Al-Azharskolan i Vällingby.

I stort slog hovrätten fast tingsrätten dom. Den tidigare ordföranden dömdes bland annat till fängelse i fyra år och sex månader för grov trolöshet mot huvudman.

De tre andra fälldes för grovt bokföringsbrott, men påföljden lindrades från fängelsestraff i ungefär två år, till 10 månader.

Idag föll hovrättens dom i Al-Azharhärvan

Överklagar igen

Alla fyra personer har nekat till brott, och väljer nu att överklaga domen till Högsta domstolen, med hopp om att frias eller få mildare straff.

Överklagan lämnades in 18 november. Beslut om huruvida Högsta domstolen ska pröva fallet väntas inom en månad.

Fyra döms till fängelse i Al-Azharhärvan

Person hittad död i Blackeberg

Nyheter Polisen utreder mord En person hittades död i en bostad i Blackeberg i lördags. Polisen har inlett en förundersökning om mord.måndag 27/1 8:45

Nödlösning i stan blev fattigkyrka i Aspudden

Nyheter Historiskt dokument. ✓Flyttades med häst och vagn ✓Utsatt för brandattentat ✓Hålls vid liv av eldsjälar Tusentals bilister har sett den men få vet vad det är för udda träkapell som sticker upp vid Essingeleden. Här är historien om S:t Sigfrid som byggdes i Vasastan för 120 år sedan och blev de fattigas...söndag 26/1 8:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt