Vill bidra. Mohammed Karrani och Ayden Issa på nyöppnade Saxhörnet skänker alla lördagens intäkter till Cancerfonden. Foto: Claudio Britos

Albys nya salong tar fighten mot cancern

Frisören Eddie Ikekwe drabbades av cancer som 18-åring. På lördag går alla pengar som han och vännerna på Salong Saxhörnet får in på klippningar till Cancerfonden. – Det är ett sätt för mig att ge tillbaka.

  • Publicerad 14:55, 31 okt 2018

Det är tisdag eftermiddag och mörkret har lagt sig utanför Salong Saxhörnet. Ikväll är det lugnt på frisersalongen. På lördag, när de klipper hår till förmån för Cancerfonden, hoppas ägarna Ayden Issa, Mohammed Karrani och Osman Mahmoud på fullt hus från öppning till stängning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla pengar de får in går oavkortat till Cancerfonden.

– Om man ändå behöver en ny frisyr kan du komma och klippa dig och bidra till en bra sak. Men folk måste inte klippa sig, man kan komma förbi och prata och ta en kaffe. Det ska vara en kärleksfull stämning, säger Mohammed.

Salongen, som öppnade i juni, gör insamlingen tillsammans med barndomsvännen Eddie Ikekwe. Han växte upp i Norsborg men bor och jobbar nu på norra sidan stan. Han drabbades av cancer när han var 18 år.

– Jag är frisk nu och det här är ett sätt för mig att ge tillbaka. Och jag tror alla känner någon som drabbats av cancer, det känns självklart att hjälpa till, säger han.

Kändisfrisör i norra B

Idag är han något av en kändisfrisör i norra Botkyrka. Karriären började som en hobby hemma i Norsborg.

– Jag klippte hår som hobby när jag var ung, på sidan om basketen. När jag blev cancersjuk hade jag inget att göra, så jag gjorde om min källare i Norsborg till en salong och började klippa kompisar där. Det ska bli kul att komma tillbaka nu.

Salongens specialitet är fades, ungefär 80 procent av kunderna kommer in för att klippa den frisyren. Men på lördag bjuds det även på damklippning. Eddie klipper alla längder och hårtyper och är specialiserad på afrohår.

De som kommer på lördag får också mingla med en mängd röda linjen-kändisar. Artister som Niklas Jeng, Mohammed Ryback och Norsborgs MMA-stjärna Niko Musoke kommer vara där. Salongen kan inte lova något uppträdande.

– Det kanske blir något spontant, och en selfie kan man säkert få, säger Ayden Issa och skrattar.

Cancersjuka får stöd

Eddie Ikekwe vill att salongen vara en mötesplats på lördag.

– Jag hoppas det blir en pratig stämning. Och om det är någon som går igenom cancer så får man gärna prata med mig. Särskilt om man är ung, jag kan berätta om hur det var för mig. Det hade jag behövt när jag var 18 och blev sjuk.

Målet är att få in 10 000 kronor under lördagen. Antingen på klippning, skäggtrimning, specialtryckta t-shirts eller med hjälp av spontana bidrag.

De fyra frisörerna på salongen räknar med en stressig lördag.

– Jag kanske får jobba över, men det är bara bra, säger Osman Mahmoud.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Superfrisör. Eddie Ikekwe, uppväxt i Norsborg, har själv haft cancer. "Det här är mitt sätt att ge tillbaka." Foto: Privat

Nyöppnat. Salong Saxhörnet öppnade i juli, ovanpå Sibyllakiosken på Segersbyvägen i handelsområdet vid Hornbach. Idag har de bara herrklippning. "Vi letar efter en frisör som gör damklippning, vi vill gärna ha det", säger Ayden Issa, till vänster. Foto: Claudio Britos

Populär frisyr. 80 procent av alla kunder som kommer in vill klippa fades. Sameh Tlili kommer hit varje vecka för att hålla frisyren perfekt. Foto: Claudio Britos

Salongen bidrar till cancerforskningen

Insamling till Cancerfonden. Alla pengar från klippning, t-shirtsförsäljning och spontana bidrag går till insamlingen.

När? Lördag 3 november, klockan 10 till 20.

Var? På Salong Saxhörnet, Segersbyvägen 13 (ovanpå Sibyllakiosken)

Hur? Drop-in, inga bokningar under dagen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.