FÖRFATTARE. 14-åriga Iren Rahman från Alby vann Storytels och KP:s novelltävling. Foto: Stefan Bohlin

Albytjej vinner novelltävling

Albybon Iren Rahman har vunnit en novelltävling med sin berättelse om en ung hjälte i New Delhi. Nu har hennes novell blivit ljudbok.

  • Publicerad 15:47, 26 sep 2019

14-åriga Iren Rahman från Alby läste i Kamratposten att tidningen och Storytel utlyste en novelltävling för barn på tema mod.

– Min berättelse handlar om en person som är och badar med sina kusiner och släktingar på ett badhus i New Delhi, men som är rädd för vattnet efter att ha varit med om en drunkningsolycka. Men så händer nästan samma sak igen och personen är den enda som kan simma och måste rädda det lilla barnet, berättar Iren Rahman.

Hennes novell Badhusbragden vann bland 800 bidrag och har nu lästs in som ljudbok av skådespelaren Alexander Karim. Iren Rahman har själv inte lyssnat på den än.

– Jag har Storytel tre månaders gratis, så jag vill börja den i oktober så att det räcker över hela jullovet. Jag fyller år snart, jag tänkte lyssna på den på min födelsedag, säger hon.

Iren Rahman tycker om att både läsa och skriva och har tidigare skrivit berättelser på svenskan i skolan. Hon håller också i en bokcirkel för unga på Albys bibliotek. Men att försörja sig som författare i framtiden vill hon inte.

– Jag vill plugga vidare och jobba med något annat, men ha kvar skrivandet som en hobby. Det man tjänar pengar på kan ibland förlora sitt kreativa värde, säger hon.