Inbrott. En äldre kvinna bestals nyligen i sitt hem när hon sov. Foto: Mostphotos

Äldre kvinna fick inbrott – medan hon låg och sov

Kvinnan i 90-årsåldern fick ovälkommet besök. När hon låg och sov bestals hon på ID-handlingar. – Flera personer är skäligen misstänkta, säger Tommy Stiernelantz, förundersökningsledare.

  • Publicerad 11:00, 13 sep 2018

Hon har haft svårt att sova och har inte sovit hemma den senaste veckan.

I början av förra veckan hade kvinnan inbrott i sin bostad på Färingsö, sannolikt under kvällstid. Hennes bank noterade senare på natten att flera uttag gjorts på kort tid under kvällen. Banken spärrade kortet och ringde polisen. Dagen efter upptäcktes inbrottet även av hemtjänsten.

Kvinnan vill vara anonym, men för sin talan genom sin son, som även han vill vara anonym.

– Någon bröt sig in när hon låg och sov och tog legitimation, kreditkort, hennes kod, handväskan och föremål. Genom koden har de haft tillgång till hennes konton, säger sonen.

– Min mamma visste inte vad klockan var när hon gick och lade sig, men hon har hemtjänst som kom vid 22.10 och då märkte de inget, säger han.

Banken kunde sedan spåra kortet till flera andra uttag som skedde i anslutning till kvällen som stölden ska ha skett.

– Senare har de varit i Bromma, Norsborg och Sillekrog utanför Södertälje. Det har tankats flera bilar och det tyder väl på att det är flera inblandade, säger han.

Kvinnans son uppger att någonstans mellan 20 000 och 30 000 kronor ska ha tagits från kontot. Pengarna ska nu ha betalats tillbaka, men händelsen har satt sina spår hos kvinnan.

– Hon har haft svårt att sova och har inte sovit hemma den senaste veckan. Förhoppningsvis ska hon kunna göra det igen snart, säger sonen.

Händelsen har polisanmälts och polisen utreder ärendet som grov stöld i bostad. .

Sonen känner att ärendet har tagits på allvar både från polis och bank.

– De har gjort det bra tycker jag, säger han.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt