Högdalen. Bort med gammalt äldreboende, in med ny skola.

Äldreboende rivs – ska ge plats åt ny skola

Ett stort äldreboende i Högdalen föreslås rivas. Helt nya byggnader föreslås uppföras på platsen.

  • Publicerad 15:04, 27 nov 2017

Det är Högdalens äldreboende som Micasa och SISAB nu föreslås ska rivas för att istället ge plats åt en ny byggnad med ett nytt vård- och omsorgsboende, trygghetsboende, förskola med 8 avdelningar och F-9-skola för cirka 900 elever.

Anledningen till att man river ett äldreboende och sedan bygger upp ett nytt är att de befintliga byggnaderna inte anses leva upp till dagens standard och krav.

Alla som bor på äldreboendet i Högdalen kommer att erbjudas plats på andra boenden i stadsdelen under byggtiden. Det intygas av Kristina Goldring, avdelningschef på Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning.

– Alla är fria att välja helt själva men alla kommer att erbjudas plats i stadsdelen, säger hon.

Rivningen i Årsta är tänkt att börja 2019, med inflytt 2022. I Högdalen är den planerade inflyttningen satt till 2024.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I trevåningsbyggnaden i Högdalen ryms idag – förutom vård-, trygghets- och omsorgsboende – en förskola med fem avdelningar.

Tidplanen är att arbetet med att ta fram en detaljplan ska ta runt 1,5 år. Byggstart planeras då kunna dra igång år 2020 och första inflytt blir cirka år 2022.

4 olika verksamheter ska byggas

✔ Förskola med 8 avdelningar

✔ F-9-skola för ca 900 elever

✔ Vård- och omsorgsboenden (72 stycken)

✔ Trygghetsboenden (35 stycken)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06

Bränderna i Nackareservatet helt släckta

Nyheter Började brinna igen i går Den senaste veckan har det brunnit flera gånger i samma område i Nackareservatets södra delar. Så sent som i går kallades räddningstjänsten till platsen. Under måndagsmorgonen bedömdes dock även...måndag 23/7 10:44