Högdalen. Bort med gammalt äldreboende, in med ny skola.

Äldreboende rivs – ska ge plats åt ny skola

Ett stort äldreboende i Högdalen föreslås rivas. Helt nya byggnader föreslås uppföras på platsen.

  • Publicerad 15:04, 27 nov 2017

Det är Högdalens äldreboende som Micasa och SISAB nu föreslås ska rivas för att istället ge plats åt en ny byggnad med ett nytt vård- och omsorgsboende, trygghetsboende, förskola med 8 avdelningar och F-9-skola för cirka 900 elever.

Anledningen till att man river ett äldreboende och sedan bygger upp ett nytt är att de befintliga byggnaderna inte anses leva upp till dagens standard och krav.

Alla som bor på äldreboendet i Högdalen kommer att erbjudas plats på andra boenden i stadsdelen under byggtiden. Det intygas av Kristina Goldring, avdelningschef på Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning.

– Alla är fria att välja helt själva men alla kommer att erbjudas plats i stadsdelen, säger hon.

Rivningen i Årsta är tänkt att börja 2019, med inflytt 2022. I Högdalen är den planerade inflyttningen satt till 2024.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I trevåningsbyggnaden i Högdalen ryms idag – förutom vård-, trygghets- och omsorgsboende – en förskola med fem avdelningar.

Tidplanen är att arbetet med att ta fram en detaljplan ska ta runt 1,5 år. Byggstart planeras då kunna dra igång år 2020 och första inflytt blir cirka år 2022.

4 olika verksamheter ska byggas

✔ Förskola med 8 avdelningar

✔ F-9-skola för ca 900 elever

✔ Vård- och omsorgsboenden (72 stycken)

✔ Trygghetsboenden (35 stycken)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05