BREDDEN. Nu säljer Profi Fastigheter Bredden till Alecta. Foto: Charlotte Årling/arkiv

Alecta köper Bredden

Bredden säljs till tjänstepensionsföretaget Alecta. Profi Fastigheter, som stått som ägare i sex år, väljer nu att sälja – men blir kvar som förvaltare, enligt Fastighetsnytt.

  • Publicerad 17:01, 2 sep 2019

Enligt Fastighetsnytt tillhör affären sannolikt årets största. Profi som ägt fastigheten i lite drygt sex år före försäljningen kommer att fortsätta förvalta den på uppdrag av den nye ägaren.

Profi Fastigheter köpte dåvarande Infra City i mars 2013 för 1,8 miljarder kronor från fonden Orion European 2 och har sedan dess arbetat aktivt med fastigheten vars uthyrningsbara yta uppgår till 190 000 kvadratmeter.  

Köpeskillingen är okänd.

Sedan förvärvet 2013 har Profi drivit ett visionsarbete med målsättningen att utveckla dagens kontors- och handelsområde till en levande stadsdel genom att i en ny detaljplan omvandla befintliga outnyttjade byggrätter för kontor och handel till bostäder och service.

Utöver den uthyrningsbara ytan finns195 000 kvadratmeter i byggrätter på fastigheten.

Byggstart för bostäderna i Bredden är beräknad till 2020 och den färdiga stadsdelen bedöms stå klar 2030.

Bredden

Bredden, tidigare Infra City, är en företagspark och köpcentrum intill E4 i Upplands Väsby mellan Stockholm och Arlanda. I området ligger Scandic Infra City, Inframässan, konferenscenter samt flera butiker och restauranger.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Apoteksskogen

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt