Älghorn till Håboduo när Hedershornen delades ut

Det blev en Håbodubbel när Hedershornet delades ut på tisdagen. Lasse Åberg och Felicia Grimmenhag fick ta emot priset.

  • Publicerad 08:45, 21 mar 2019

Hedershornet delades ut för första gången 2012 då det gick till Anders Wall och Loa Falkman. Sedan dess har en mängd celebriteter fått stå under älgarnas vaksamma blickar och motta priset ur Leif Lindhs hand. Måns Zelmerlöv, Tina Thörner och Barbro Lill-Babs Svensson syns bland namnen.

Lindh, ägare av Gårdsjö älgpark, delar ut Hedershornet till personer som gjort något hedervärt och bra för bygden, för andra människor eller för världen och 2019 är det alltså två välkända Håbobor som fick hälsa på älgarna och posera som vinnare.

Omskriven efter olycka

Felicia Grimmenhag blev omskriven när hon råkade ut för en fruktansvärd olycka som kostade henne båda benen och närapå livet. Som ett svar på denna orättvisa valde Grimmenhag att satsa på ridsport och nu siktar hon mot Paralympics i Tokyo 2020.

”Efter att ha varit med om en så otroligt svår trafikolycka när hon var 17 år då hon förlorade båda sina ben, har Felicia visat att allting går om man bara ger sig tusan på det. Efter bara tio veckor satt hon på hästryggen igen och har sedan dess vunnit Svenska Mästerskapen, Nordiska Mästerskapen och blivit 5:a på Europamästerskapen”, skriver man bland annat i motiveringen.

Den andre pristagaren behöver knappast någon presentation. Lasse Åberg är mannen som skapade svensk filmhistoria och i dag lockar hans museum folk från hela landet.

”Lasse Åberg är en otroliga skådespelare som medverkat i otaliga filmer och även skrivit manus till en mängd filmsucceer som gett oss biotittare många goa skratt”, står det att läsa i motiveringen.

En Håboduo alltså.

– Ja, det blev en Håboduo. Ja, det var tre från Håbo här till och med eftersom Kim Amb hade hjälpt till och fixat, säger Leif Lindh.

Och det var en lyckad tillställning?

– Mycket bra. Det har ju varit dåligt väder de senaste dagarna, men nu hade vi kanonväder, sol och fyra, fem plusgrader. Det var perfekt och efter prisutdelningen blev det mat och vi satt och pratade skit. De kom inte härifrån förrän på kvällen, skrattar Lindh.

Hedershornet

Varje år delar Leffe the Mooseman ut ett pris som han kallar Hedershornet.

Priset går till någon som gjort något hedervärt och bra för bygden, för andra människor eller världen.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt