Akta. En älgkalv har setts vid Löttingelundsvägen. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Älgkalv på fel sida om viltstängslet i Arninge

Polisen har fått in samtal om en älgkalv som hamnat på fel sida om viltstängslet vid Löttingelundsvägen i Arninge. Bilister uppmanas att sänka hastigheten vid den här platsen.

  • Publicerad 08:51, 28 okt 2019

På måndagsmorgonen strax efter klockan sju vid får polisen in första samtalet om att en älgkalv rör sig längs utanför viltstängslet vid Löttingelundsvägen i Arninge.

Vid klockan 08.30 ska älgkalven fortfarande vara på fel sida om viltstängslet.

– De brukar leta sig ut själva. Kon står på andra sidan stängslet så vi misstänker att den kommer hitta ut själv och gå till ett ställe där det är en öppning i stängslet, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen uppmanar bilister att sänka hastigheten på den aktuella platsen.

Länsstyrelsen ger grönt ljus åt tiggeriförbud i Danderyd

Nyheter Ändring av ordningsföreskrifter godkändes I oktober klubbade kommunfullmäktige i Danderyd ett tiggeriförbud i kommunen. Nu ger Länsstyrelsen grönt ljus åt förbudet.torsdag 14/11 16:45

Ny utflyktsparkering vid skog i Okvista

Nyheter Kommunen: "Folk ska kunna ha tillgång till naturen" Nu ska det bli lättare att ta sig till naturområdet runt Högdalatippen. Parkeringsförbudet på delar av Högdalavägen hävs och tre timmars parkering börjar gälla för personbilar.torsdag 14/11 16:30
Stockholm Direkt