Alice prisas för sitt pianospel

Alice Power, 17, har spelat med Robert Wells i snart sju år. Hon har spelat för regeringen och drottningen. Drömmen är att bli konsertpianist. Nu tilldelas hon årets Charlie Normanstipendium av Upplands-Bro kommun.

  • Publicerad 16:11, 13 dec 2017

– Det känns jättekul. Jag är så glad att kommunen uppskattar och uppmärksammar det jag gör, säger Alice Power, som bor i Kungsängen.

Att det just är Charlie Normanstipendiet betyder extra mycket, eftersom han är en förebild.

– Robert Wells är min mentor, och han har spelat mycket med Charlie Norman. Så det känns väldigt kul.

Alice Power har redan hunnit spela med Robert Wells i snart sju år. De träffades för första gången 2011 genom hans pianoskola. Skolan var internetbaserad och Alice Power hade lagt upp en video där hon spelade.

– Han valde ut mig till månadens King of Piano och jag fick uppträda med honom. Det blev bara mer och 2012 blev jag Årets King of Piano.

Robert har betytt mycket

Tillsammans spelar Alice Power och Robert Wells både fyrhändigt och på dubbla pianon. Alice Power är med på Rhapsody in Rock, men de spelar även andra saker ihop. För två veckor sedan spelade de till exempel för drottningen i samband med en träff för hennes stiftelse Mentor Sverige.

– Jag är så glad att jag gör det här. Jag har fått hoppa in i livet som artist. Robert Wells har betytt väldigt mycket, säger Alice Power.

Ett annat stort konsertminne skapades i september, då Alice Power spelade med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset för riksdagen, regeringen och nästan hela kungafamiljen.

Alice Power växte upp med musiken runt omkring sig. Hennes mamma och mormor är pianister och pianolärare, hennes pappa och morfar är violinister i Kungliga Hovkapellet, och hennes morbror sitter som första konsertmästare i Kungliga Filharmonikerna.

– Det var ganska självklart att jag också skulle börja med musik. Mamma och mormor har lärt mig allt jag kan. Det är jättekul att ha dem hemma, säger Alice Power.

Hennes mamma och mormor undervisar på Lilla Akademien, där Alice Power går andra året på gymnasiet. Hon har även gått grundskolan där.

Pengarna går till skola

Alice Power valde att börja spela just piano när hon var fyra år efersom instrumentet ger så många möjligheter.

– Det är ett fantastiskt instrument. Det finns så otroligt mycket man kan göra, och som pianist kan man klara sig själv utan andra instrument, säger Alice Power.

Charlie Normanstipendiet kommer med 10 000 kronor, och pengarna kommer att gå till utbildning. Efter gymnasiet ska Alice Power satsa på att gå musikhögskola, men hon kommer att gå efter att hitta den rätta läraren och inte den bästa skolan. Valet kanske inte ens landar i Sverige, hon vet redan bra pedagoger i New York och Paris.

– Jag kommer att gå master classes för att hitta den rätta.

Upplands-Bro kommuns Kultur- och miljöstipendiater:

Alvar Nilsson. Har lett Ceciliakören och Capella Cantica sedan 1967

Eva Mering. Leder Andreas- och Gospelkören, samt skriver text och musik

Helena Åkerlund. Arbetar med konst med kommunens ungdomar.

Irène Seth. Har skrivit en bok om Almare Stäkets tidiga historia.

Börje Sandén. Har bidragit till kännedomen om kommunens forntidshistoria.

Victoria Zetterström. Satsar på en framtid som musikalartist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet