FEST. Snart arrangeras Schools out festival winter edition. Foto: Arena Satelliten

Alkoholfri ungdomsfest arrangeras även på vintern

Schools out festival är ett av Sollentunas populäraste ungdomsevenemang. Nu pågår förberedelserna för fullt inför den första vinterupplagan.

  • Publicerad 09:02, 4 dec 2018

Vi sätter en kultur som visar att man kan ha roligt och gå på fest utan att bruka sådant.

Sommarens Schools out festival lockade hela 2000 ungdomar till Arena Satelliten. Den 8 december kommer den för första gången arrangeras vintertid.

DJ:n Hasti B som är aktuellt med singeln "Hon e redo" kommer att finnas på plats tillsammans med Samvise och andra DJ:s.

– Det blir som en uppladdning inför jullovet istället. Vi har en väldigt engagerad ungdomsgrupp som arrangerar festen och väldigt gärna ville ha en vinterfest också – så vi provar, säger Tony Weseth, verksamhetsutvecklare på Arena Satelliten.

Evenemanget är alkohol- och drogfritt – en regel man håller hårt på. Då får man locka med annat.

– Det fina med det här är att allting blir på riktigt. Vi kommer att ha en isbar, vinterlandskap och förhoppningsvis ska det snöa från taket.

Tony Weseth hoppas att den här sortens fester också kan förändra ungdomars syn på alkohol och droger.

– Vi sätter en kultur som visar att man kan ha roligt och gå på fest utan att bruka sådant.

Sommartid pågår festen både inomhus på Arena Satelliten och utomhus i ett tält. Med årstidens minusgrader blir det dock bara inomhus. Därmed blir antalet färre, och 600 personer kommer att kunna delta.

– Det ska bli jätteroligt att se hur intresset ser ut. Vår tanke är att fortsätta med vinterfesten framåt. Allt bygger på ungdomsgruppens engagemang, men allt fler hör av sig och vill hjälpa till. Det är precis det vi vill, att inspirera andra till att engagera sig.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10