FEST. Snart arrangeras Schools out festival winter edition. Foto: Arena Satelliten

Alkoholfri ungdomsfest arrangeras även på vintern

Schools out festival är ett av Sollentunas populäraste ungdomsevenemang. Nu pågår förberedelserna för fullt inför den första vinterupplagan.

  • Publicerad 09:02, 4 dec 2018

Vi sätter en kultur som visar att man kan ha roligt och gå på fest utan att bruka sådant.

Sommarens Schools out festival lockade hela 2000 ungdomar till Arena Satelliten. Den 8 december kommer den för första gången arrangeras vintertid.

DJ:n Hasti B som är aktuellt med singeln "Hon e redo" kommer att finnas på plats tillsammans med Samvise och andra DJ:s.

– Det blir som en uppladdning inför jullovet istället. Vi har en väldigt engagerad ungdomsgrupp som arrangerar festen och väldigt gärna ville ha en vinterfest också – så vi provar, säger Tony Weseth, verksamhetsutvecklare på Arena Satelliten.

Evenemanget är alkohol- och drogfritt – en regel man håller hårt på. Då får man locka med annat.

– Det fina med det här är att allting blir på riktigt. Vi kommer att ha en isbar, vinterlandskap och förhoppningsvis ska det snöa från taket.

Tony Weseth hoppas att den här sortens fester också kan förändra ungdomars syn på alkohol och droger.

– Vi sätter en kultur som visar att man kan ha roligt och gå på fest utan att bruka sådant.

Sommartid pågår festen både inomhus på Arena Satelliten och utomhus i ett tält. Med årstidens minusgrader blir det dock bara inomhus. Därmed blir antalet färre, och 600 personer kommer att kunna delta.

– Det ska bli jätteroligt att se hur intresset ser ut. Vår tanke är att fortsätta med vinterfesten framåt. Allt bygger på ungdomsgruppens engagemang, men allt fler hör av sig och vill hjälpa till. Det är precis det vi vill, att inspirera andra till att engagera sig.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera vargobservationer i norra Stockholm

Nyheter "Svårt att spåra i tätbebyggda områden" En varg har den senaste tiden synts i både Upplands Väsby och Sollentuna. Senast i helgen sågs den på Järvafältet. Men det är svårt att spåra djuret i tätbebyggda områden.tisdag 18/12 13:28

Planerat akvarellmuseum nerlagt innan det startat

Nyheter Konsthallen hade hoppats att kommunen kunde hjälpa till I slutet av januari skulle ett akvarellmuseum öppna i en av Edsviks två konsthallar. Nu tvingas de istället stänga hallen helt. Ekonomin går inte ihop.tisdag 18/12 9:00

SMHI om julvädret i Stockholm

Nyheter ✓”Goda chanser till snö” ✓Prognos för vädret i hela länet – dag för dag. Drömmer du om en vit jul i år? I Stockholm är chanserna goda, enligt SMHI. Så här blir vädret i länet varje dag fram till jul.tisdag 18/12 7:00