KIM. Programmet klart för årets Kulturer i möte i Skolparken. Foto: Arkiv

All världens musik möts i Skolparken

Programmet spikat för ett nytt Kulturer i möte i Skolparken. Senare än vanligt, men med ett riktigt dragplåster.

  • Publicerad 06:32, 7 jul 2017

Kulturer i möte i Skolparken blir av, även i år.

Det har föreningen All världens musik, med Mersudin Memeledzija sett till.

Men arrangemanget är senarelagt. I år arrangeras endagsfestivalen den 26 augusti.

– Vi hade det i slutet av maj förut, men det är så mycket annat som händer då med skolavslutningar och allt. Dessutom är det ju ofta lite varmare i augusti och fler är hemma, säger Mersudin.

Om det finns arrangemang i Enköping som har tur med vädret, så är Kulturer i möte inte en av dem. De senaste åren har det ofta regnat. Men i år har arrangören en backup.

– Oavsett väder kommer det bli av. Men vi håller just nu på att söka lokaler inomhus som vi kan vara i, om det skulle regna, säger Mersudin.

Mersudin Memeledzija, har planerat årets arrangemang sedan i februari. Och han har fått till ett artiststartfält från världens många hörn och kanter. Årets dragplåster är den svenska hiphop-pionjären Dogge Doggelito och hans kusin, Enköpingsbon, Eirick Léon.

– Scenprogrammet är helt klart. Det som återstår att undersöka är att få in fler föreningar och företag som vill visa upp sig eller sälja något, säger Mersudin.

Under festivalen uppträder bland andra:

Dogge Doggelito med El Primo från Enköping
Predoo balkan musik, Deise Andrade, Celso Paco, Marco Rios, Havva Kutlu, Maria Hulthén (konferencier), Rojdan Sözen, Anna Carin Villen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19