Nya damer sökes. Stora förkunskaper är inget krav för att börja spela i KIF:s damlag. Foto: Mostphotos

Alla är välkomna till KIF:s damlag

Nu kör innebandyn i gång på Kungsängen IF, men särskilt damlaget behöver fler spelare. – Ta chansen att komma och prova på. Alla är välkomna, säger Åsa Olofsson, tränare.

  • Publicerad 14:14, 13 aug 2019

Säsongen för Kungsängens innebandyspelare rivstartar med ett distriktsmästerskap den 31 augusti, och därmed kör damerna och herrarna igång med träningar redan nästa vecka. Ungdomarna väntar till skolstarten.

– Herrarna är verkligen på gång, vi har fått många återvändare så det är jättekul. Men vi behöver fler spelare framför allt till damlaget. Det är svårt och vi försöker visa att vi finns, säger Åsa Olofsson.

Har redan visat intresse

Antalet damer har pendlat lite, men på pappret är de uppåt ett 15-tal nu. Efter inlägg på sociala medier har flera hört av sig.

– Förhoppningsvis trillar de in. Ett tillskott på fem-åtta spelare till skulle behövas för att säkra upp för skador och annat, men det finns inget tak.

Satsar på spel i trean

Damerna spelar i division 3 och planen är att spela seriespel under hösten och fram till april. På tisdagar och torsdagar tränar de i Hagnäshallen och de spelar ungefär en match varje helg – med undantag för högtider.

– Målet är att ägna oss åt idrotten och ha kul, inte att ligga på topp. Det här härliga tjejer i laget och det finns en god sammanhållning, säger Åsa Olofsson.

Hon berättar att vissa har spelat länge medan andra är noviser, och för att bli ett tillskott i laget behövs inte mycket förkunskaper.

– Det är en fördel att ha ett hum om vad innebandy är, men det tränar vi oss också till. Jag tycker att man ska ta chansen och komma och prova på. Du kan bara dyka upp eller höra av dig, alla är välkomna.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt