Alla band bokade till torgfesten

Alla artister är bokade till Torgfesten i Enköping i slutet av juni. Men än kan inte arrangörerna pusta ut. – Det är mycket att göra, säger Lelle Jakobsson, en av arrangörerna.

  • Publicerad 11:06, 24 maj 2018

För ett par månader sedan kunde Ena-Håbo Tidningen berätta att det kommer att bli en festival i Enköping i sommar, trots ihärdiga rykten om att det inte skulle bli så.

Om ganska precis en månad, den 29 och 30 juni, är det dags för Torgfesten på Stora torget. Nu är alla artister bokade och förköpsbiljetterna har börjat säljas. Men riktigt än kan arrangörerna Johan Aykal och Lelle Jakobsson inte dra ner på tempot.

– Det är mycket att göra. Vad har man dragit igång egentligen?, säger Lelle Jakobsson med ett skratt och tillägger:

– I ärlighetens namn är det mer jobb än vad jag trodde att det skulle bli. Man tänker kanske att det räcker med någon som säljer öl, någon som sjunger och ett par som kollar biljetter. Men det är ju allt från skarvsladdar till bajamajor som ska fixas. Men samtidigt är det himla kul.

Alla band och artister till torgfesten är bokade. Men det är bara fem som offentliggjorts. Dessa är konferencieren och trubaduren Jocke Göransson, duon Johan och Håkan, JoLi Kapten K och ACDC-tributebandet ADHD.

– Vi har fått mycket positiv respons på att vi bokat många lokala band. Det känns som att vi prioriterat rätt, säger Lelle Jakobsson och tillägger:

– Det är Jocke Göransson, som förutom att han själv kommer att spela, kommer att påa artisterna på scenen, som en konferencier kan man säga. De övriga fyra bokningarna kommer vi att gå ut med inom kort.

En av nyheterna inför årets torgfest är att uteserveringen, som tidigare användes av All in, kommer att ingå i festivalområdet.

I skrivande stund (onsdag 23 maj) väntar arrangörsduon fortfarande på sitt serveringstillstånd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56