Bild från släckningsinsatsen i tisdags. Foto: Andreas Jennische

Alla grannar tillbaka efter brand vid Hornstull

Det som hade kunnat sluta i katastrof hann stoppas innan det blev farligt på riktigt. Alla som bor i det hus vid Hornstull som började brinna på tisdagen har fått flytta hem igen.

  • Publicerad 13:03, 28 mar 2018

Det var klockan 16.39 som Storstockholms brandförsvar fick larm om en vindsbrand i ett flerbostadshus vid Långholmsgatan/Verkstadsgatan på Södermalm.

Fem minuter senare var brandmän från flera stationer på plats och kunde påbörja släckningsarbetet. De tre översta våningarna utrymdes och 30 personer fick lämna fastigheten.

Trafikstopp efter brand på Södermalm

– Fyra rökdykarpar gick in för att hindra brandspridning till de bärande delarna av taket. Man gjorde också en håltagning i taket för att komma åt, säger Björn Westerdahl, kommunikatör vid Storstockholms brandförsvar.

Klockan 20.05 lämnade brandkåren platsen.

Polisen har inlett en utredning om brandorsaken och ansvaret för fastigheten är överlämnad till fastighetsägaren Svenska bostäder.

Ingen bostad svårt rökskadad

Enligt Kenneth Claesson, distriktschef på Svenska bostäder, har alla hyresgäster som evakuerats flyttat hem igen.

– Med undantag för vinden är avspärrningarna hävda och det är full tillgänglighet i fastigheten igen. Alla hade redan igår kväll möjlighet att återvända till sina lägenheter, säger Kenneth Claesson.

Brand i lägenhetshus på Södermalm

Inte en enda lägenhet har fått några omfattande rökskador.

– Vattenskador av begränsad karaktär finns i en eller två lägenheter.

Svenska bostäder har ingen egen tes om varför det började att brinna på vinden.

– Vi avvaktar polisens tekniska utredning, säger Kenneth Claesson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.