Paraden under Pride-festivalen är en jättegrej. Landstinget visar sitt stöd genom att sprida information och genom att hissa flaggan på bussar och sjukhus. Foto: Sander/Stockholm Pride

Alla länets sjukhus ska hissa regnbågsflaggan under Stockholm Pride

Fler regnbågsflaggor i Stockholm under Pride. I sommar ska länets alla sjukhus hissa regnbågsfanan för att visa sitt stöd för HBTQ-festivalen.

  • Publicerad 07:49, 17 apr 2015

Vi vill med detta också visa att de människor som söker sig till vården ska veta att de här möts med respekt och utan fördomar.

Regnbågsflaggor vid landstingshuset och på innerstadsbussarna är inte nog. I sommar ska även länets alla sjukhus flagga för Stockholm Pride.

Det står klart sedan ett beslut i sjukhusfastighetsbolagets styrelse.

Stockholm Pride lockar varje år upp till 600 000 besökare till Stockholm och arrangemanget ses som ett av stans viktigaste när det gäller att marknadsföra Stockholm utomlands.

LÄS ÄVEN Stockholm satsar halv miljon på Pride – öppenhet ger bra PR

Med det nya beslutet går landstinget ett steg längre än tidigare för att visa sitt stöd för Pride och festivalens syfte att belysa och uppmärksammar frågor om sexuell läggning, öppenhet, tolerans och olikhet.

Under sommarens festival som pågår mellan 27 juli och 1 juli kommer det att vaja regnbågsfanor från innerstadsbussarna, landstingshuset och nu också från sjukhusen.

Viktig symbolhandling

Paul Lindquist, styrelseordförande för Locum och fastighets- och investeringslandstingsråd (M), säger att flaggningen är en viktig symbolhandling. Det visar att landstinget stödjer den ”viktiga rörelse som genom åren har kämpat mot diskriminering av människor baserat på sexuell läggning”.

– Vi vill med detta också visa att de människor som söker sig till vården ska veta att de här möts med respekt och utan fördomar, säger Paul Lindqvist i ett sms till StockholmDirekt.

Årets Pride går av stapeln 27 juli - 1 augusti.