Det är fortsatt små förseningar i framförallt pendeltågstrafiken efter det senaste dygnets tågkaos enligt Trafikverket. Foto: Sacharias Källdén

Alla tågspår norrut öppna igen

Slut på tågkaoset. Nu har Trafikverket öppnat alla tågspår norrut mellan Stockholm och Uppsala. Men en del förseningar finns det fortfarande.

  • Publicerad 17:54, 17 maj 2018

Gårdagskvällens nedrivna kontaktledning har ställt till det i tågtrafiken norrut under hela dagen då bara två av fyra spår mellan Stockholm och Uppsala har varit öppna. Under gårdagskvällen och idag har flera tåg ställts in eller varit försenade. Men nu ska allt vara fixat och Trafikverket har öppnat upp alla fyra spår.

– Det stämmer. Vid 17-tiden kunde öppna alla spår. Det är förseningar i mindre omfattning och främst i pendeltågstrafiken. Vi förväntar oss att de förseningarna försvinner så småningom, säger Beisi Sundin, presskommuniktör på Trafikverket.

Enligt SL:s hemsida förekommer både inställda tåg och förseningar på linjerna 40, 42X och 41X mot Märsta/Uppsala och omvänt. Gå in på sl.se för den senaste informationen.