Arvid Vikman (S) gillar förslaget om ett torg på Drottningholmsvägen, nedanför Kronobergsparken. Foto: Karin Nilsson / hitta.se, © Lantmäteriet/Metria

Alla vill ha ett nytt torg på Kungsholmen

Liberalernas förslag om ett torg nedanför Kronobergsparken fick tummen ner av trafikkontoret. Nu får förslaget oväntat stöd av den rödgröna majoriteten i stadsdelsnämnden.

  • Publicerad 10:00, 3 feb 2018

I ett särskilt uttalande så stödjer Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet idén om ett torg vid Kronobergsparken som Liberalerna framfört i en skrivelse till stadsdelsnämnden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Förslaget ska inte avfärdas med hänvisning till att trafikkontorets tjänstemän inte vill prioritera frågan då polishusets nedfart finns där” och ”det tidigare funnits tankar om att bebygga platsen”, skriver majoriteten och syftar på stadsdelsförvaltningens svar där trafikkontoret är tveksamma till idén.

– Vi tycker att det behövs en sådan plats på Kungsholmen. Stadsdelen saknar ett centralt beläget torg som mötesplats, säger stadsdelsnämndens ordförande Arvid Vikman (S).

Men hur ser du på trafikkontorets negativa inställning?

– Det finns en politisk nämnd som påverkar dem också, så till en början tänker jag tala med mina partikollegor där. Vi tycker att det här förslaget förtjänar en seriös utredning.

Majoriteten påpekar i sitt uttalande att även andra platser för ett liknande torg bör utredas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Öppet möte om torget

Kvällen den 22 februari på Hotel Amaranten bjuds på paneldiskussioner med bland annat politiker och arkitekter, samt ett tillfälle för Kungsholmborna att träffa makthavare och dela med sig av tankar och idéer kring platsen och det nya torgets namn. Liberalerna arrangerar.