Montage. Polishuset i Enköping och Bålsta jobbar febrilt med passansökningar. Foto: Montage/Most Photos

"Alla vill ha pass" – Högtryck på polisens receptioner just nu

Det är många som vill förnya sina pass just nu. Det har gjort att receptionerna på polisen i Enköping och Bålsta just nu är överbelastade.

  • Publicerad 09:43, 22 jun 2017

Semestern närmar sig med stormsteg för vissa. Det märks inte minst på poliskontoren i Enköping och Bålsta. Där receptionen nu jobbar för högvarv. Det verkar som att alla ska förnya sitt pass.

– Det är ett otroligt högt tryck på receptionen nu, säger Ludwig Roswall, på polisen Enköping/Håbo.

Inte minst i Bålsta märks den ökade efterfrågan efter pass. Kontoret har sedan ett par veckor ändrat sina öppettider till sommartider, vilket gör att receptionen i Bålsta bara är öppen på tisdagar och torsdagar.

– Ofta är det kö utanför innan vi öppnat. Och vi märker att det är många som åker från Stockholm till Bålsta för att fixa sitt pass, säger Ludwig Roswall.

Även på Enköpingskontoret har man märkt att personer som inte är bosatta i kommunen väljer att förnya sitt pass i Enköping.

– I Enköping märker vi att personer från Västerås åker till. Det gör i sin tur att trycket på receptionen blir stort och att alla som vill inte hinner att få sina pass, säger Roswall.

Enköpingskontoret har öppet måndag, onsdag och fredagar. Med undantag för midsommarafton, då receptionen är stängd.

– Se till att vara ute i god tid. Se efter hur länge passet är giltigt i god tid innan resan. Det är många som vill ha pass just nu, tipsar Roswall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet