Klubbades. Alliansens budget har en solid finansiering, enligt kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M). Foto: Daniel Cannervik

Alliansens budget fick stöd av fullmäktige

Den borgerliga alliansen fortsätter att styra Ekerö kommun ett tag till. Mälarökoalitionens budgetförslag röstades nyligen ner av fullmäktige.

  • Publicerad 07:55, 29 nov 2018

Vi kommer idogt att fortsätta kämpa för ett mer öppet och demokratiskt Ekerö.

De senaste åren har flera oppositionspartier lagt egna budgetförslag. Men på mandatperiodens första budgetsammanträde förra torsdagen ställdes politikerna inför två förslag: alliansen mot Mälarökoalitionen, där även Liberalerna ingår.

Efter flera timmars debatt om budgetposterna valde en majoritet av ledamöterna att stödja de tre allianspartiernas budget för 2019 med inriktning för 2020-2021.

– Det är en väl avvägd budget som har en solid finansiering och ett långsiktigt perspektiv för Ekerös utveckling, sade kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) när han yrkade bifall för det egna budgetförslaget.

Alliansledamöterna är i minoritet, men då även Sverigedemokraterna valde att rösta på alliansförslaget uppnåddes en majoritet.

Resultatet grusar därmed Mälarökoalitionens förhoppningar om ett maktskifte i kommunen.

– Mälarökoalitionen är en större minoritet än alliansen men vi kommer aldrig någonsin göra oss beroende av SD. Däremot kommer vi idogt att fortsätta kämpa för ett mer öppet och demokratiskt Ekerö där barnen sätts i första rummet, säger Socialdemokraternas gruppledare Hanna Svensson efter sammanträdet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Niclas är din räddare på vägen

Nyheter Bilbärgaren Niclas Ljungfeldt är en hjälpande hand vid trafikolyckor. Men han möter även ovett. – Det finns en oförståelse, säger han.måndag 18/2 15:32