Fixar mötesplats. Mikael Morberg, verksamhetschef på Mångkulturellt centrum hoppas föra samman vanligt folk och civilsamhälle med forskare och politiker på Allmändalen. Foto: Sara Ringström/Privat

Allmändalen i Fittja utmanar Almedalen: "Fler måste få vara med"

Prata med politiker, mingla med nationella organisationer liksom föreningar från orten och diskutera konst, rasism och hur vi bygger ett samhälle där alla får vara med. På lördag är det dags för Allmändalen – en folklig version av politikerveckan i Almedalen.

  • Publicerad 16:42, 12 sep 2017

Ett 40-tal föreningar och organisationer är med på lördagens program. Ett samtal om det omdiskuterade konstverket "Fittja is Peace", promenad med Botkyrkas politiker och graffande på parkeringen med No Bo Kulturförmedling finns med på schemat över saker som händer under dagen.

– Almedalen är rätt homogen, det behövs en plats där fler får vara med och samtala, där politiker och forskare möter allmänheten. Vi hoppas locka hit en blandning av Fittja-, Botkyrka och andra bor, säger Mikael Morberg, verksamhetsutvecklare på MKC.

I utställningshallen kommer lokala föreningar som Orten i Fokus, nationella organisationer som Varken hora eller kuvad men också kommunala verksamheter finnas på plats.

Loppis i centrum

För den som är sugen på ännu mer konst och folkfest är lördagen en riktigt bra dag för att hänga i Fittja. Samma dag intar nämligen Fittja Mat och Konst, arrangerad av Botkyrka konsthall, Fittja centrum med loppis, konstprojekt och mat.

– Det blir som ett öppet hus för hela Fittjas kvarter, säger Mikael Morberg.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.