Allmänheten välkommen på spontana polismöten

Från och med nu kan du besöka polisen i kommunhuset i Kungsängen på tisdagar klockan 14.30-16.30. – Nu kommer vi närmre, säger Jörgen Karlsson, lokalpolischef.

  • Publicerad 15:00, 8 sep 2017

Polisstationen i Kungsängen stängde för gott före sommaren. Stationen hade öppet på tisdagar, men resten av tiden stod den tom och outnyttjad. Nu finns polisen tillgänglig i kommunhuset i Kungsängen i stället. På tisdagseftermiddagarna kommer de att hålla till i kommunhusets entré och utanför omkring. En polisbil ställs upp på torget för att signalera att de finns där.

– Det är så här vi vill ha det. På polisstationen fick vi en inlåsningseffekt på personalen. Medborgare kom dit för specifika ärenden och ibland kom ingen. Nu möter vi dem spontant genom att röra oss utanför. Vi kommer närmre och kan svara på frågor och ta emot tips. Vi ska röra oss ute bland folk, säger Jörgen Karlsson.

Mål att öppna även i Bro

Om någon vill göra en anmälan eller inte prata öppet om något så finns även möjligheten att gå in i ett mötesrum i kommunhuset.

Konceptet med ett områdeskontor i kommunhuset istället för en polisstation har visat sig positivt i andra kommuner, och ambitionen är att även öppna ett i Bro.

– Vi börjar i Kungsängen. Här är det inarbetat på tisdagseftermiddagar. Men målsättningen är att ha det här även i Bro, säger Magnus Nilsson, kommunpolis.

Denna tisdag var den första i kommunhuset för poliserna, och på plats förutom Jörgen Karlsson och Magnus Nilsson fanns även Anders Jacobson, kommissarie.

– Vi kommer alltid att vara minst två, säger Magnus Nilsson.

Den 26 september hålls en officiell invigning av områdeskontoret, men poliserna kommer att finnas där varje tisdag fram till dess.

Inga pass

I det nya områdeskontoret kommer det inte gå att söka pass.

För mer information om öppettider vid polisstationer och för att boka tid för din passansökan: www.polisen.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet