ALLSTAR. Att idrotten får uppmärksamhet är det viktigaste för Årets sundbybergare, Denita Landegren. Foto: Sundbybergs stad

Allstar-Denita är årets Sundbybergare

Denita Landegren får ännu en utmärkelse för sitt arbete med Sumpan Allstar: På nationaldagen utsågs hon till Årets sundbybergare.

  • Publicerad 14:11, 7 jun 2018

Priset delades ut traditionsenligt under det välbesökta nationaldagsfirandet på Golfängarna. Denita Landegren startade Sumpan Allstar 2004, för att sonen Anton med Downs syndrom skulle få spela fotboll. Några år senare var det dags för ett innebandylag.

Verksamheten har växt och är i dag en del av Sundbybergs IK:s parasportsavdelning.

"Genom sin förmåga att få alla att känna sig viktiga, sedda och inkluderade är Denita en förebild för alla ungdoms- och idrottsledare. Det är ett förhållningssätt som kan inspirera många även utanför parasporten", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är jätteroligt, säger Denita Landegren när Vi i Sundbyberg når henne.

För henne är det viktigast att idrotten lyfts fram.

– Det är säkert fler som kan idrotta om de får reda på att vi finns. Även om jag tyckte att det var roligt innan, blir det ännu roligare nu när vi får uppmärksamhet, säger hon.

Att gå upp på scenen, inte minst med tanke på den stora folkmassan, var däremot inte någon höjdarupplevelse för Denita Landegren.

– Det är jobbigt, även om man har gjort det några gånger. Man får inte titta ner för mycket utan fokusera på det man håller på med, säger hon.

Vi i Sundbyberg har tidigare berättat om att Denita Landegren utsetts till Vänligaste Sundbybergaren och nominerats till Årets eldsjäl i kategorin kamratskap.

MER Motiveringen

Så här motiveras valet av Denita Landegren av kommunen:

"Denita Landegren är en eldsjäl som brinner för att alla ska få vara med och idrotta på sina egna villkor.

Hon har satt parasporten på Sundbybergskartan och gjort det möjligt för sundbybergare i alla åldrar och med olika funktionsnedsättningar att spela fotboll och innebandy i Sumpan Allstar och Sumpan United.

Utan henne hade de runt 80 aktiva i Sundbyberg IK:s växande parasportsektion inte haft möjlighet att ta del av den gemenskap och glädje som det innebär för många att få utöva en idrott."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Knarkhärva nystas upp – tio personer åtalade

Nyheter Stora mängder narkotika fanns i Sundbyberg Åtal har väckts för en större narkotikahärva med en 22-åring från Kista som misstänkt huvudman. Stora mängder amfetamin och MDMA har förvarats i Sundbyberg, enligt åklagarna som ser allvarligt på att...torsdag 20/9 17:12

Bostäder tas över av Förvaltaren

Nyheter Förvaltaren byter till sig två fastigheter i centrala Sundbyberg från Wåhlins, som vill bygga 170 lägenheter i Hallonbergen.onsdag 19/9 15:24

Bussförarnas stress måste utredas

Nyheter Bussförarnas stress måste riskbedömas. Det slår Arbetsmiljöverket fast och har utfärdat ett föreläggande med vite mot SL:s leverantör.onsdag 19/9 11:04