ALLSTAR. Att idrotten får uppmärksamhet är det viktigaste för Årets sundbybergare, Denita Landegren. Foto: Sundbybergs stad

Allstar-Denita är årets Sundbybergare

Denita Landegren får ännu en utmärkelse för sitt arbete med Sumpan Allstar: På nationaldagen utsågs hon till Årets sundbybergare.

  • Publicerad 14:11, 7 jun 2018

Priset delades ut traditionsenligt under det välbesökta nationaldagsfirandet på Golfängarna. Denita Landegren startade Sumpan Allstar 2004, för att sonen Anton med Downs syndrom skulle få spela fotboll. Några år senare var det dags för ett innebandylag.

Verksamheten har växt och är i dag en del av Sundbybergs IK:s parasportsavdelning.

"Genom sin förmåga att få alla att känna sig viktiga, sedda och inkluderade är Denita en förebild för alla ungdoms- och idrottsledare. Det är ett förhållningssätt som kan inspirera många även utanför parasporten", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är jätteroligt, säger Denita Landegren när Vi i Sundbyberg når henne.

För henne är det viktigast att idrotten lyfts fram.

– Det är säkert fler som kan idrotta om de får reda på att vi finns. Även om jag tyckte att det var roligt innan, blir det ännu roligare nu när vi får uppmärksamhet, säger hon.

Att gå upp på scenen, inte minst med tanke på den stora folkmassan, var däremot inte någon höjdarupplevelse för Denita Landegren.

– Det är jobbigt, även om man har gjort det några gånger. Man får inte titta ner för mycket utan fokusera på det man håller på med, säger hon.

Vi i Sundbyberg har tidigare berättat om att Denita Landegren utsetts till Vänligaste Sundbybergaren och nominerats till Årets eldsjäl i kategorin kamratskap.

MER Motiveringen

Så här motiveras valet av Denita Landegren av kommunen:

"Denita Landegren är en eldsjäl som brinner för att alla ska få vara med och idrotta på sina egna villkor.

Hon har satt parasporten på Sundbybergskartan och gjort det möjligt för sundbybergare i alla åldrar och med olika funktionsnedsättningar att spela fotboll och innebandy i Sumpan Allstar och Sumpan United.

Utan henne hade de runt 80 aktiva i Sundbyberg IK:s växande parasportsektion inte haft möjlighet att ta del av den gemenskap och glädje som det innebär för många att få utöva en idrott."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen söker vittnen till morden

Nyheter "Vi kommer vara närvarande i området" Efter måndagskvällens dödsskjutning i Hallonbergen vill polisen ha kontakt med personer som kan ha sett något.tisdag 13/11 15:17

Männen som skottskadades i Hallonbergen avled i natt

Nyheter Gärningsmän försvann på moped De två män som skottskadades i Hallonbergen på måndagskvällen har avlidit. Det meddelade polisen på tisdagsmorgonen. De anhöriga är underrättade.tisdag 13/11 8:36

Ännu ingen gripen efter skotten

Nyheter Gärningsmän flydde på moped Två personer har skjutits i Hallonbergen. Larmet kom till polisen strax efter 17.30 på måndagen. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits.måndag 12/11 18:34