ALLSTAR. Att idrotten får uppmärksamhet är det viktigaste för Årets sundbybergare, Denita Landegren. Foto: Sundbybergs stad

Allstar-Denita är årets Sundbybergare

Denita Landegren får ännu en utmärkelse för sitt arbete med Sumpan Allstar: På nationaldagen utsågs hon till Årets sundbybergare.

  • Publicerad 14:11, 7 jun 2018

Priset delades ut traditionsenligt under det välbesökta nationaldagsfirandet på Golfängarna. Denita Landegren startade Sumpan Allstar 2004, för att sonen Anton med Downs syndrom skulle få spela fotboll. Några år senare var det dags för ett innebandylag.

Verksamheten har växt och är i dag en del av Sundbybergs IK:s parasportsavdelning.

"Genom sin förmåga att få alla att känna sig viktiga, sedda och inkluderade är Denita en förebild för alla ungdoms- och idrottsledare. Det är ett förhållningssätt som kan inspirera många även utanför parasporten", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är jätteroligt, säger Denita Landegren när Vi i Sundbyberg når henne.

För henne är det viktigast att idrotten lyfts fram.

– Det är säkert fler som kan idrotta om de får reda på att vi finns. Även om jag tyckte att det var roligt innan, blir det ännu roligare nu när vi får uppmärksamhet, säger hon.

Att gå upp på scenen, inte minst med tanke på den stora folkmassan, var däremot inte någon höjdarupplevelse för Denita Landegren.

– Det är jobbigt, även om man har gjort det några gånger. Man får inte titta ner för mycket utan fokusera på det man håller på med, säger hon.

Vi i Sundbyberg har tidigare berättat om att Denita Landegren utsetts till Vänligaste Sundbybergaren och nominerats till Årets eldsjäl i kategorin kamratskap.

MER Motiveringen

Så här motiveras valet av Denita Landegren av kommunen:

"Denita Landegren är en eldsjäl som brinner för att alla ska få vara med och idrotta på sina egna villkor.

Hon har satt parasporten på Sundbybergskartan och gjort det möjligt för sundbybergare i alla åldrar och med olika funktionsnedsättningar att spela fotboll och innebandy i Sumpan Allstar och Sumpan United.

Utan henne hade de runt 80 aktiva i Sundbyberg IK:s växande parasportsektion inte haft möjlighet att ta del av den gemenskap och glädje som det innebär för många att få utöva en idrott."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Svaret på fågeldöden i Lötsjön ligger på is

Nyheter Trumps politik drabbar Sundbyberg Orsaken till att flera fåglar hittades sjuka och döda i Lötsjön är obesvarad. Proverna kom aldrig iväg till ett laboratorium i USA utan är frysta på SVA i Uppsala.lördag 16/2 11:00

Staden vill servera klimatsmartare mat

Nyheter Tar fram modell för att mäta måltiders klimatpåverkan Sundbybergs stad vill klimatdeklarera måltider. Ett första led på vägen väntas när stadsmiljö- och tekniska nämnden sammanträder på tisdag.fredag 15/2 16:15

Trafikljuset där bilisterna tvingas köra mot rött

Nyheter Trafikingenjör backar om "snabb åtgärd" Emellanåt är det passande med frågan: Hur tänkte ni här? Trafikljuset på Kavallerivägen, Rissne centrum, slår inte om när förarna tar den ena, och enda, vägen ut från parkeringen.fredag 15/2 11:24