På nyårsafton smäller det i city. Foto: Mostphotos

Allt du behöver veta inför nyår i Stockholm

Staden arrangerar ett stort fyrverkeri i city lagom till tolvslaget på nyårsafton. För att underlätta införs en fyrverkerifrizon i delar av stan, och trafiken stängs av tillfälligt.

  • Publicerad 08:47, 28 dec 2017

Förra året var det tusentals stockholmare som tittade på fyrverkerierna och i år är upplägget liknande. Fyrverkerierna, som arrangerar av Stockholms stad, går att se med god utsikt från från Skeppsbron, Slottsbacken, Strömbron och utmed Södra Blasieholmskajen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På nyårsafton kommer det området att vara en fyrverkerifri zon, vilket innebär att uppskjutning av egna pjäser är förbjudet. Det stora officiella fyrverkeriet skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken. Kajen runt vattnet kommer att vara belyst och musik kommer att spelas ur högtalare.

Biltrafiken kommer vara tillfälligt avstängd enligt kartan nedan, vilket berör delar av Gamla stan, Skeppsbron, Strömbron, Kungsträdgården, Berzelii park och Södra Blasieholmen. Avstängningen gäller från 31 december klockan 20.00 till den 1 januari klockan 05.00.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här är trafiken avstängd på nyårsafton. Inom det markerade området får man inte heller skjuta upp egna fyrverkeripjäser. Foto: Stockholm stad

Tänk på att

Smällare är förbjudet

Det är 18-årsgräns för att köpa fyrverkeripjäser

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.