OACCEPTABELT. Moderaterna i Spånga-Tensta tycker det är oacceptabelt att andelen missnöjda i Spånga-Tensta har ökat när det gäller belysningen. Foto: Mostphotos

Allt fler missnöjda med gatubelysningen

Moderaterna i Spånga-Tensta, anser att staden inte gör tillräckligt när det gäller belysningen i offentliga miljöer. Nu kräver de åtgärder.

  • Publicerad 18:04, 12 jan 2018

– Spånga-Tensta är den stadsdel där otryggheten ökat mest och där flest kvinnor är rädda att gå ut på kvällarna. Andelen missnöjda har dessutom ökat och det är oacceptabelt, säger Ole-Jörgen, (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Den senaste Medborgarundersökningen i Stockholms stad visar på stora skillnader mellan stadsdelarna när det gäller nöjdhet och upplevd trygghet kvällstid. I stadsdelen Norrmalm upplever 72 procent av invånarna att det är tryggt att gå hem på kvällen, men bara 45 procent känner sig trygga i Spånga-Tensta. Likadant när det handlar om belysningen, där är siffrorna 73 procent respektive 51 procent. Andelen nöjda har dessutom sjunkit i Spånga-Tensta, från 57 till 51 procent.

–Vår stadsdel skiljer ut sig, säger Ole Jörgen Persson. Vi har föreslagit en inventering av de platser i stadsdelen, som behöver bättre belysning. Saker och ting hänger ju ihop, är det mörkt känns det otryggt och färre vill gå ut.

Ole-Jörgen Persson anser att staden behöver genomföra satsningar på att öka och förbättra belysningen, och även se över rutinerna för att byta ut trasiga lampor och belysning som inte fungerar.

Men skulle inte en del av Demokratipengarna gå till just bättre belysning och ökad trygghet?

–Jo, men det har inte hänt något än, i alla fall. Folk är uppenbart inte nöjda.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.