Alva från Enköping tar sitt företag till nationell final

Hon blev årets UF-företagare i Uppsala. Nu är Alva Rytterbro från Enköping en av sex UF-finalister nationellt. – Det är ju superkul, säger hon.

  • Publicerad 06:15, 30 sep 2017

2015 instiftade webföretaget Wasabi Web tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala stipendiet Årets UF-företagare som ska hylla och främja entreprenörskapet bland unga.

Enköping hade för första gången representanter i finalen och båda nådde dessutom topp fem. När finalen så avgjordes var det Alva Rytterbro, 18, som vann förstapriset, 50 000 kronor i aktiekapital. Hon tävlade med sitt företag Jobdoor som är en jobbsajt som riktar in sig på att unga människor och människor utan utbildning ska hitta jobb. Nu är hon med och tävlar nationellt om samma pris, den här gången är prissumman 25 000 kronor, men prestigen så mycket större.

– Absolut. Jag får chansen att marknadsföra mitt varumärke inför hela Sverige. Det var ett mål för mig att vinna i Uppsala och när jag gjorde det var det väldigt stort så klart. Men publiken är mycket större nu.

Alva har inte några stora förhoppningar om att gå hela vägen ytterligare en gång.

–Jag är ganska säker på att jag inte kommer gå vidare. Men så sa jag förra gången också innan jag vann, konstaterar hon.

Oavsett vilket så har hon redan nått en final och är en av sex tävlande.

– Det är ju superkul. Det var riktigt tufft motstånd bara att nå hit och de som är kvar är så duktiga. Det går som det går. Jag har inga förväntningar.

Vem som vinner tävlingen blir officiellt på en företagargala den13 oktober, men redan två veckor tidigare får vinnaren veta att hen har vunnit.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19