I februari skrev vi om Mehdi Nuuri, då nyanländ från Afghanistan, som hittat till Alvik basket via deras öppna träningar. Här tillsammans med Johannes Jonsson och Kostas Kritikos. Foto: Linda Gren

Alvik baskets arbete med nyanlända stöttas av Jazzfest

I slutet av januari håller Stockholm-Västerled Rotaryklubb sin årliga jazzfest på Nalen i Stockholm. I år går överskottet till Alvik baskets integrationsarbete.

  • Publicerad 12:13, 11 jan 2017

Alvik Basket jobbar på flera olika sätt med att introducera nyanlända till klubben. Genom projektet Välkommen hit ordnar man bland annat läxhjälp för ensamkommande, och bjuder in till öppna träningar.

LÄS MER: Här blir idrotten språklärare

Klubbens arbete med integration gjorde att Stockholm-Västerled Rotary i år beslutat att donera överskottet från sin årliga jazzfest till Alvik basket.

– Alvik Basket satsar mycket på integration i laget, och har fått bra resultat. Basket är väldigt internationellt, och något många kan relatera till. Men vi fastnade främst för deras satsning på att hjälpa ensamkommande med läxhjälp, säger Björn Kumlien från Stockholm-Västerled Rotaryklubb.

Om samtliga 500 biljetter säljs hoppas Rotary på att få in 60 000-80 000 kronor till Alvik Baskets arbete med integration.

– Det känns jättekul, som en stor bonus, säger Rickard Aspegren, kommunikations- och arrangemangsansvarig på Alvik Basket.

Vad pengarna kommer att användas till beror på hur mycket det blir, men enligt Rickard kommer de komma väl till användning

– Vi behöver extra resurser för att kunna hålla våra projekt flytande. Men vi kanske även kan få råd att anställa en projektledare på deltid, eller göra fler och större events och happenings i framtiden.

Stockholm-Västerled Rotarys Jazzfest på Nalen hålls den 30 januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42