Hjälper. Jonas Brunemalm är webbredakör för Älvsjös scouter som bestämt sig för att samla in kläder till människor på flykt. Foto: Matte Gustavsson

Älvsjös scouter samlar kläder till flyktingar

I fredags yoga vid Telefonplan, nu klädinsamling. Viljan att hjälpa människor på flykt sprider sig över Söderort. Senast ut är scouterna i Älvsjö som samlar in kläder till flyktingar.

  • Publicerad 15:14, 7 sep 2015

I fredags bestämde sig Älvsjö scoutkår för att göra något för att hjälpa alla de människor som just nu är på flykt runt om i Europa. Från och med i kväll tar man emot klädpaket i scoutlokalen som man sedan kommer att ge till organisationen "Vi gör vad vi kan", som skickar ner dem till den grekiska ön Lesbos.

Berördes av bilden

– En del av vår scoutmetod är lokalt och globalt samhällsengagemang. Vi blev berörda av bilden på den lilla flyktingpojken och kände att vi ville göra något. Det här kändes som ett bra alternativ. Alla har extrakläder hemma som legat för länge i garderoben och det här känns som något konkret, säger Jonas Brunemalm, webbredaktör på Älvsjö scoutkår.

Har samlat in 90 000

Scouterna i Sverige har redan samlat in 90 000 kronor till flyktingkatastrofen. Älvsjö scoutkår har 400 medlemmar och nu räknar man med att kunna samla in åtminstone 250 klädpaket. Och den som vill hjälpa till kan göra ett eget paket och lämna hos scouterna på Herrängsvägen 3 i Älvsjö. Lokalen har öppet kvällstid 18-21 måndag till torsdag och 18-22 på fredag. Även på lördag mellan klockan 09 -11 går det bra att komma och lämna ett paket. För instruktioner om vad ett klädpaket ska innehålla. Gå in här.