FLYTT. Två ambulansstationer kan slås ihop och flytta till Ursvik entré, tidigare Bankhus 90, i Rissne. Foto: Sacharias Källdén

Ambulanser kan flytta till Rissne

Två ambulansstationer kan slås ihop och flytta in i Bankhus 90, numera Ursvik entré, i Rissne. Nu finns stationerna i Bromma och Vällingby.

  • Publicerad 16:31, 21 sep 2018

Det är bra för hela området.

Ambulansstationen i Bromma är för liten och AISAB vill utöka antalet ambulanser.

– Vi har fått en möjlighet som vi kommit ganska långt med, att flytta till Bankhus 90, säger Åke Östman, vd för AISAB.

Samtidigt har brandförsvaret sagt upp andrahandskontraktet för ambulansstationen i Vällingby, eftersom de behöver mer utrymme själva. Om ambulansen blir kvar där, med det utrymme som brandförsvaret kan erbjuda, måste de minska ned antalet fordon från fem till tre.

Det vore inte rimligt, enligt Svante Sörenson som är stationschef för AISAB i Vällingby.

– Vi behöver större lokaler, inte mindre. Vi ligger redan på målsnöret för vad vi klarar av. Att säga upp två ambulansplatser är för oss lika med att vi inte kan vara kvar, säger han.

Frågan är nu uppe i hyresnämnden. Men även för Vällingby-stationen kan det bli aktuellt att flytta till Rissne. Då skulle den kunna slås ihop med nuvarande Bromma-stationen.

– Det blir flera ambulanser där, det är bra för hela området. Det ska ju byggas där, säger Åke Östman.

Arkitekt och projektledare är inkopplade på att se över lösningar, för att en del av den stora byggnaden ska kunna anpassas till ambulansverksamhet.

Ambulansen ska inte flytta in bland kontoren.

– I kortändan på huset, ned mot stora parkeringshuset är det tänkt, säger Åke Östman.

Hyresavtalet i Vällingby går ut sista januari 2019.

– Vi borde ha en mer långsiktig plan än att bara säga upp; man hittar inte en ambulansstation bara rakt av, säger Åke Östman.

MER AISAB

AISAB står för Ambulanssjukvården i Storstockholm.

De gör utryckningar i hela länet.

Ambulansstationer finns nu i Bromma, City, Ekerö, Lidingö, Solna, Söder och Vällingby.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt