FLYTT. Två ambulansstationer kan slås ihop och flytta till Ursvik entré, tidigare Bankhus 90, i Rissne. Foto: Sacharias Källdén

Ambulanser kan flytta till Rissne

Två ambulansstationer kan slås ihop och flytta in i Bankhus 90, numera Ursvik entré, i Rissne. Nu finns stationerna i Bromma och Vällingby.

  • Publicerad 16:31, 21 sep 2018

Det är bra för hela området.

Ambulansstationen i Bromma är för liten och AISAB vill utöka antalet ambulanser.

– Vi har fått en möjlighet som vi kommit ganska långt med, att flytta till Bankhus 90, säger Åke Östman, vd för AISAB.

Samtidigt har brandförsvaret sagt upp andrahandskontraktet för ambulansstationen i Vällingby, eftersom de behöver mer utrymme själva. Om ambulansen blir kvar där, med det utrymme som brandförsvaret kan erbjuda, måste de minska ned antalet fordon från fem till tre.

Det vore inte rimligt, enligt Svante Sörenson som är stationschef för AISAB i Vällingby.

– Vi behöver större lokaler, inte mindre. Vi ligger redan på målsnöret för vad vi klarar av. Att säga upp två ambulansplatser är för oss lika med att vi inte kan vara kvar, säger han.

Frågan är nu uppe i hyresnämnden. Men även för Vällingby-stationen kan det bli aktuellt att flytta till Rissne. Då skulle den kunna slås ihop med nuvarande Bromma-stationen.

– Det blir flera ambulanser där, det är bra för hela området. Det ska ju byggas där, säger Åke Östman.

Arkitekt och projektledare är inkopplade på att se över lösningar, för att en del av den stora byggnaden ska kunna anpassas till ambulansverksamhet.

Ambulansen ska inte flytta in bland kontoren.

– I kortändan på huset, ned mot stora parkeringshuset är det tänkt, säger Åke Östman.

Hyresavtalet i Vällingby går ut sista januari 2019.

– Vi borde ha en mer långsiktig plan än att bara säga upp; man hittar inte en ambulansstation bara rakt av, säger Åke Östman.

MER AISAB

AISAB står för Ambulanssjukvården i Storstockholm.

De gör utryckningar i hela länet.

Ambulansstationer finns nu i Bromma, City, Ekerö, Lidingö, Solna, Söder och Vällingby.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Så ska Sundbyberg bli bättre på kultur för unga

Nyheter Platsgaranti i kulturskolan Kommunfullmäktige biföll på måndagen stadens nya kulturpolitiska program. Det innebär bland annat att alla barn ska få platsgaranti inom sex månader i stadens kulturskola.torsdag 28/5 16:43

Sumpankillar vill sprida hopp med video

Nyheter Får draghjälp av kända profiler Hjälpas åt och försöka att hålla modet uppe i kristider. Det vill två Sundbybergsbor och en lång rad kända profiler uppmana till genom en nylanserad Youtubevideo.tisdag 26/5 11:49

"Checca" missar sitt första Elitlopp på 69 år

Nyheter Blir sidekick till artisten Little Jinder istället Han har försökt lirka med Solvallas sportchef Anders Malmrot och haft förhoppningar om att bli tillfällig hästskötare, men i år får Kjell "Checca" Lindholm inte se elitloppet på plats. "Ett helsike",...måndag 25/5 16:31
Stockholm Direkt