Amerikanerna till Skokloster

Skokloster dyker upp i SVT på söndagskvällen. Då visas sista avsnittet av Allt för Sverige som spelades in på halvön.

  • Publicerad 09:04, 15 dec 2019

Avgörandet

Det är det åttonde och sista avsnittet av programmet Allt för Sverige för i år. Fyra tävlande återstår. Jennifer Buhrow, 38 år, Chicago, Illinois, skådespelare, Kaytie Hubis, 30 år, San Diego, Kalifornien, restaurangchef, Christina Sittser, 24 år, St. Louis, Missouri, kläddesigner och Melissa Walls, 39 år, Duluth, Minnesota, forskare vid universitet är det som står kvar när allt ska avgöras och avgörandet filmades på Skokloster i somras.

Visa merVisa mindre

Till Skokloster

Av tradition rör sig programmet över stora delar av Sverige och i det allra sista avsnittet kom man alltså till Håbo och närmare bestämt Skokloster.

– Vi får många förfrågningar, men det här var trevligt och ett program som vi känner till. De var och rekade i god tid. De var på slottet vid tre tillfällen om jag minns rätt. De kände på en gång att de gärna ville vara på Skokloster. Det passade in i temat den här säsongen. Att den stora finalen blev här tycker vi är jättekul, säger Petri Tigercrona som är intendent på slottet.

Visa merVisa mindre

Programledaren

I alla år som programmet sänts har Anders Lundin varit programledare. Den här gången var han givetvis på plats i Skokloster och han ger bland annat deltagarna en uppgift som hänger ihop med platsens historia.

– För besöksmålet är det här jättebra och viktigt. Att vi får lyfta fram våra fina miljöer, både byggnader och slottspark. Det borgar för att det arbete vi i övrigt lägger ner får en skjuts framåt. Det här är prime time på SVT Bättre kan vi egentligen inte få, säger projektledare Jörgen Allstedt.

Visa merVisa mindre

Populärt program

Allt för Sverige hade premiär i Sveriges Television den 30 oktober 2011. Programmet går ut på att amerikaner med svenskt påbrå söker sina svenska rötter. Under hösten och vintern 2019 har tv-tittarna kunnat följa tio deltagare, nio amerikaner och en kanadensare, när de tävlar mot varandra i jakt på förstapriset, en träff med sina svenska släktingar.

”Det blir både kulturkrockar och skratt, och efter en månads resa belönas vinnaren slutligen med en efterlängtad återförening med sin svenska släkt”, skrev SVT i ett pressmeddelande inför säsongsstarten.

Visa merVisa mindre

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46